A Nagy Afrikai Expedíció második fázisa elkezdődik

Julian Monroe Fisher felfedező és antropológus már felkészült, hogy megkezdje a Nagy Afrikai Expedíció második részét. A misszió során átsétálja a kontinenst, miközben etnográfiai megfigyeléseket és kutatásokat végez.

A Nagy Afrikai Expedíció öt éve alatt összesen kilencszer fog elindulni Fisher azért, hogy megfigyeléseket végezzen. Célja az, hogy összehasonlítsa a bennszülött törzsek életét azzal, amit a viktoriánus kori felfedezők jegyeztek le róluk az 1800-as években – tudhatjuk meg a The Adventure Blog cikkéből.

Tipp: Minden nap új kihívás az ifjúsági Afrika Expedíción

Az expedíció első szakasza 2012-ben zajlott, amikor Fisher végiggyalogoltKairótól Kartúmig a Nílus mentén. A második fázis Jubából indul majd, elhalad a Murchison Nemzeti Parkon át, és érinti az Albert-tó keleti partvonalát is, mielőtt Ugandában véget ér. Fisher ugyanazt az útvonalat követi majd, amelyet Samuel White Baker is az 1860-as években.

Fisher legutóbb egyedül utazott az expedíció alatt, ezúttal azonban társa lesz Jonathan Maguire filmkészítő, valamint David Baker és lánya, Melanie, akik Samuel White Baker egyenes ágú leszármazottai.

Tipp: A Gambia Folyó 2012 expedíció

Az úton Fisher és Maguire dokumentumfilmet akarnak forgatni nem csak az expedícióról, hanem Baker életéről és felfedezéseiről is.

Főkép: Silversea