- The Explorer World - http://explorerworld.hu -

Asztronauta kerestetik a Marsra!

Posted By Nagy Nikoletta On 2013-01-10 @ 09:38 In Expedíció | No Comments

Egy holland cég belátható időn belül embert küldene a Marsra – ehhez toboroz most önkéntes űrhajósokat. A jelentkezési feltételek kifejezetten alapvető tulajdonságokat neveznek meg, így gyakorlatilag bárki, aki kedvet érez magában, részese lehet annak a csapatnak, amely elmehet lakni a vörös bolygóra.

Egy holland központú vállalkozás, a Mars One (Mars Egy) pályázatot hirdet asztronauta pozícióra. A jelentkezési feltételek egyáltalán nem teljesíthetetlenek: nem kötelező például az asztrobiológiai diploma, de alapvető kitevés, hogy produktív és pozitív szemléletű legyen a potenciális marslakó. A részletes felsorolást ide kattintva olvashatjátok el [1].

[2]

Az első kapszula megérkezik a bolygóra

A Mars One nem csak hogy bárki számára elérhetővé teszi a jelentkezést, de azt tervezi, hogy az egész folyamatról tévéműsort készít majd, amelynek segítségével a néző végigkövetheti a marsi bázis felállítását a tervezési folyamatoktól kezdve az asztronauták kiválasztásán át a végső simításokig.

A Mars One ötlete 2011-ben született meg, az első ellátási missziók elindítását pedig már 2016-ra tervezik. 2021-re minden egység eléri a Marsot: két egység, amelyben a mindennapi élet zajlik majd, két létfenntartó egység, még egy ellátóegység és két rover.

Tipp: Rejtélyes objektumot talált a Curiosity [3]

Az első négy asztronauta 2022 szeptemberében indulna el a Marsra, őket minden második évben újabb űrhajósok követik majd.

Az asztronauták kiválasztása nem lesz hosszú folyamat: az első szűrést az év első felében le akarják tudni, hogy aztán a megfelelt jelölteket hat négyfős csapatba osszák, amelyek közül a tévéműsor nézői és a szakértők kiválaszthatják a kedvencet.

[4]

A kapszulák és a rover

Ez a csapat jut el végül a vörös bolygóra, ők lesznek az első emberek a Marson.

Ha kedvet éreztél arra, hogy a Marson élj, vagy csak tovább olvasnál a Mars One misszióról, kattints ide [5]!


Article printed from The Explorer World: http://explorerworld.hu

URL to article: http://explorerworld.hu/2013/01/10/asztronauta-kerestetik-a-marsra/

URLs in this post:

[1] ide kattintva olvashatjátok el: http://mars-one.com/en/faq-en/21-faq-selection/251-do-i-qualify-to-apply

[2] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/01/2016.jpg

[3] Rejtélyes objektumot talált a Curiosity: http://explorerworld.hu/2013/01/08/rejtelyes-objektumot-talalt-a-curiosity/

[4] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/01/Mars-One.jpg

[5] kattints ide: http://mars-one.com/en/

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.