Az elsüllyedt erdő

A Tien-san hegység néhol 30 méter mély tava hátborzongató látványt nyújt – egy földrengés következtében keletkezett, és elárasztott egy erdőt, amelynek fái kísértetekként ágaskodnak ki a vízből.

A Kaindy-tó a Tien-san hegységben, Almati (jelentése: almafák) városától 130 kilométerre található. Ugyan nem ez az egyetlen elárasztott erdő, kétség kívül ez az egyik legkísértetiesebb, és egyben legszebb mind közül.

Tipp: A Tien-san egének urai

A Kaindy-tó 400 méter hosszú, és helyenként akár 30 méter mély is lehet – hozzávetőlegesen: a Balaton átlagosan 3-4 méter mély.

A tó egy 1911-es földrengés következtében alakult ki, amely jelentős földcsuszamlást okozott, és természetes gátat képezett a hegységben. A tengerszint felett 2000 méterrel fekvő mélyedést lassan feltöltötte az esővíz, az itt található fák pedig víz alá kerültek.

Tipp: A világ elfeledett célállomásai

A helyszín viszonylag csendes, még így is, hogy Almati városa közel fekszik. Ideális a pihenésre, feltöltődésre és gondolkodásra egyaránt – sőt, számos búvár is látogatja, hogy megcsodálhassa a víz alatti erdő szépségét.

Főkép: Wikipédia