Miért egészséges a kemping?

Sokunk egyik kedvenc utazási formájáról kiderült, hogy az egészségnek közvetlenül is jót tesz – segítségével ugyanis sokkal közelebb kerülhetünk a természethez, ami akár a depresszió tüneteit is enyhítheti.

A sátorozás igazi kaland is lehet – a nyakunkba venni a közeli hegyeket vagy erdőt, sátrat verni és nyílt tűzön sütni a vacsoránkat olyan élmény, amely kiszakít minket a mindennapok monotonitásából, és egy teljesen új világba vezet el.

Tipp: A világ 7 legjobb trekking útja

A természetközeliségnek már bizonyítottan vannak egészségre kedvező hatásai: egy új kutatás kimutatta, hogy depressziótól szenvedő emberek 71%-a jobban érezte magát, ha kiszabadult a természetbe – olvasható az Inspired Camping weboldalán.

Ezen kívül számos kutatás bizonyítja, hogy ha időt töltünk a természetben, az érzékszerveink javulnak, a kreativitásunk fejlődik és a képzelőerőnk is szárnyra kap.

Tipp: Hegymászás remek kilátással – a fotelből

Sokunknak az is elég lehet, ha csupán 5 percre szabadul ki a közeli parkba egy sétára, és magába szívja a friss levegőt. Az igazi azonban az, ha több napot töltünk mindenféle civilizációs ártalom nélkül a vadonban – és lehetőleg sátorozáshoz a mobilunkat se vigyük magunkkal.