- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

Márciusban nyit az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület

Posted By The Explorer On 2013-02-18 @ 10:01 In Éld át! | No Comments

Nyílt nappal és természetfotó-kiállítással várja az közönséget a téli szünet után március elsején nyíló Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület.

Március 2-án, szombaton az egész országot mozgósító rendezvénysorozatot tart a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a sikeres uniós fejlesztések bemutatására, ennek egyik kiemelt helyszíne a Nógrád megyei Ipolytarnóc – mondta el Szekeres Rita, a terület sajtóreferense az MTI-nek.

Tipp: Valódi Jurassic Park Ausztráliában? [1]

A nyílt napon a területet érintő beruházás bemutatását élményszerű bejárás követi. Nyomozhatják a látogatók az ősvilági szörnyek lábnyomait, megnézhetik a hatalmas, megkövesedett fákat, a sikeresen konzervált bükkábrányi ősfenyőket, de a cápafogakkal hintett tengerpart is feltárul a világhírű geológiai ösvényen.

A 20 millió évvel ezelőtti vulkáni katasztrófa által megőrzött “Ősvilági Pompeji” kincseit interaktív módon, háromdimenziós megjelenítésben, szimulációs időutazás keretében mutatják be az uniós fejlesztéseknek köszönhetően – mondta Szekeres Rita, hozzátéve: a miocén erdő, a lombkorona sétány, érdekfeszítő tanösvények és gólyafészkes-sodronycsúszdás játszótér is kiegészíti a terület geoturisztikai kínálatát.

Tipp: Vulkáni katasztrófák nyomában Ipolytarnócon [2]

A sajtóreferens közölte: március 8-án nyitják meg Az év természetfotósa 2012 című kiállítást. A 14 kategóriában díjazott mintegy száz képet a tárlat vidéki körútjának részeként április elsejéig nézhetik meg az érdeklődők az Ősfenyő Belépő Látogatóközpontban.

Forrás: MTI
Fotó: Bilek Ferenc 


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2013/02/18/marciusban-nyit-az-ipolytarnoci-osmaradvanyok-termeszetvedelmi-terulet/

URLs in this post:

[1] Valódi Jurassic Park Ausztráliában?: http://explorerworld.hu/2012/08/03/valodi-jurassic-park-ausztraliaban/

[2] Vulkáni katasztrófák nyomában Ipolytarnócon: http://explorerworld.hu/2012/05/29/vulkani-katasztrofak-nyomaban-ipolytarnocon/

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.