A legjobb tengerparti kempinghelyek Európában – 1. rész

A brit Guardian napilap online kiadása összeállította a 15 legjobb tengerparti kempinghelyet az öreg kontinensen – a tavaszhoz közeledve a sátorozás kedvelőinek hasznára válhat az összeállítás!

Most, hogy kifelé megyünk a télből (bár ez az időjáráson egyelőre nem látszik), elkezdünk gondolkodni a tavaszi vagy a nyári szabadságon, kikapcsolódáson, kirándulásokon. Ha valaki a sátorozás és a nomád élmények kedvelője, mégis tengerpartra vágyna, a Guardian összeválogatta számára Európa legszebb tengerparti kempinghelyeit.

1. Les Criques de Porteils, Argeles-sur-Mer (Franciaország)

A francia partok ezen területe egy nagyon különleges tulajdonsággal bír: ez a legnaposabb környék az egész országban. A közelben található Argelès-sur-Mer hosszú tengerpartjaival, bárjaival és turistalátványosságaival, valamint Collioure történelmi látnivalóival és múzeumaival, így ha Les Cirques de Porteilsben vered fel sátradat, garantáltan nem fogsz unatkozni. A helyszínt körülölelő fák elrejtik a partot az országúton közlekedők elől, és egy régimódi kőfal választja el a kempingezőket a mellettük található privát strandoktól.

2. Les Romarins, Cote d’Azur (Franciaország)

Az Azúr part nem lehet rossz választás semmihez – igaz ez a kempingezésre is. Az Eze városától nem messze található kempinghely nem azoknak való, akik nem bírják a magasságot, hiszen pár kilométerrel a település fölött áll. Monaco és Nizza között, az olajfák árnyékában bárki anélkül pihenhet luxuskörnyezetben, hogy bankot kéne robbantania hozzá.

3. Cala Llevado, Costa Brava (Spanyolország)

Tossa de Mar történelmi városától nem messze található a kempinghelyszín, Costa Brava déli részén. A part hatalmas, mégis sok helyen úgy érezheted, hogy egyedül sátrazol a vadonban, mivel nem túl zsúfolt. Néhány kempinghely pedig egy-egy dombon található, amelyről belátod az egész, lenyűgöző panorámát.

4. Torre de la Mora, Tarragona (Spanyolország)

A legtöbb helyi kempingplacc a gyönyörű erdőben található, amelytől már csak pár méterre fekszik a Földközi-tenger lenyűgöző partja. A legtöbb helyről panorámás kilátás nyílik a tengerre, a strand pedig mindenhonnan megközelíthető. Nem messze pedig igazi mesebeli parti bárok állnak, ahol az egész napos “feszültséget” is könnyű levezetni. A kempinggel igazi hangulat is jár: fehér homok, kék tenger, vízimentők és röplabdások – aki pedig egy kis kultúrára szomjazik, Tarragona történelmi városát is meglátogathatja.

5. Stella Mare, Elba (Olaszország)

Elba szigetéről képeket nézegetve valahogy nem tudjuk sajnálni Napóleont, aki itt töltötte száműzetését – csodálatos homok, kék tenger, gyönyörű környezet, és korabeli villák mindenhol. A Toszkán Szigetcsoport Nemzeti Park területén található kempinghelyszín olyan természetes teraszokat biztosít az ide látogató sátorozóknak, amelyek mindegyikéről gyönyörű panoráma nyílik a tengerre – és az egyik leghosszabb strandszakaszra a szigeten, amely 1200 méteren keresztül húzódik a parton. A kisebb canatai strand is megközelíthető a kempingektől.

Folytatjuk!

Főkép: Life of Justin