- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

A legjobb tengerparti kempinghelyek Európában – 1. rész

Posted By Nagy Nikoletta On 2013-02-19 @ 11:53 In Trekking | No Comments

A brit Guardian napilap online kiadása összeállította a 15 legjobb tengerparti kempinghelyet az öreg kontinensen – a tavaszhoz közeledve a sátorozás kedvelőinek hasznára válhat az összeállítás!

Most, hogy kifelé megyünk a télből (bár ez az időjáráson egyelőre nem látszik), elkezdünk gondolkodni a tavaszi vagy a nyári szabadságon, kikapcsolódáson, kirándulásokon. Ha valaki a sátorozás és a nomád élmények kedvelője, mégis tengerpartra vágyna, a Guardian összeválogatta számára [1] Európa legszebb tengerparti kempinghelyeit.

1. Les Criques de Porteils, Argeles-sur-Mer (Franciaország)

[2]

A francia partok ezen területe egy nagyon különleges tulajdonsággal bír: ez a legnaposabb környék az egész országban. A közelben található Argelès-sur-Mer hosszú tengerpartjaival, bárjaival és turistalátványosságaival, valamint Collioure történelmi látnivalóival és múzeumaival, így ha Les Cirques de Porteilsben vered fel sátradat, garantáltan nem fogsz unatkozni. A helyszínt körülölelő fák elrejtik a partot az országúton közlekedők elől, és egy régimódi kőfal választja el a kempingezőket a mellettük található privát strandoktól.

2. Les Romarins, Cote d’Azur (Franciaország)

[3]

Az Azúr part nem lehet rossz választás semmihez – igaz ez a kempingezésre is. Az Eze városától nem messze található kempinghely nem azoknak való, akik nem bírják a magasságot, hiszen pár kilométerrel a település fölött áll. Monaco és Nizza között, az olajfák árnyékában bárki anélkül pihenhet luxuskörnyezetben, hogy bankot kéne robbantania hozzá.

3. Cala Llevado, Costa Brava (Spanyolország)

[4]

Tossa de Mar történelmi városától nem messze található a kempinghelyszín, Costa Brava déli részén. A part hatalmas, mégis sok helyen úgy érezheted, hogy egyedül sátrazol a vadonban, mivel nem túl zsúfolt. Néhány kempinghely pedig egy-egy dombon található, amelyről belátod az egész, lenyűgöző panorámát.

4. Torre de la Mora, Tarragona (Spanyolország)

[5]

A legtöbb helyi kempingplacc a gyönyörű erdőben található, amelytől már csak pár méterre fekszik a Földközi-tenger lenyűgöző partja. A legtöbb helyről panorámás kilátás nyílik a tengerre, a strand pedig mindenhonnan megközelíthető. Nem messze pedig igazi mesebeli parti bárok állnak, ahol az egész napos “feszültséget” is könnyű levezetni. A kempinggel igazi hangulat is jár: fehér homok, kék tenger, vízimentők és röplabdások – aki pedig egy kis kultúrára szomjazik, Tarragona történelmi városát is meglátogathatja.

5. Stella Mare, Elba (Olaszország)

[6]

Elba szigetéről képeket nézegetve valahogy nem tudjuk sajnálni Napóleont, aki itt töltötte száműzetését – csodálatos homok, kék tenger, gyönyörű környezet, és korabeli villák mindenhol. A Toszkán Szigetcsoport Nemzeti Park területén található kempinghelyszín olyan természetes teraszokat biztosít az ide látogató sátorozóknak, amelyek mindegyikéről gyönyörű panoráma nyílik a tengerre – és az egyik leghosszabb strandszakaszra a szigeten, amely 1200 méteren keresztül húzódik a parton. A kisebb canatai strand is megközelíthető a kempingektől.

Folytatjuk!

Főkép: Life of Justin [7]


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2013/02/19/a-legjobb-tengerparti-kempinghelyek-europaban-1-resz/

URLs in this post:

[1] Guardian összeválogatta számára: http://www.guardian.co.uk/travel/2009/jun/21/seaside-campsites-didcock-beach

[2] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/02/12.jpg

[3] Image: http://www.travbuddy.com/photos/blogs/2247193

[4] Image: http://www.hikenow.net/Spain/pic-cala-levado-beach-spain.html

[5] Image: http://www.campingkeuze.nl/Campings-Spanje/1381_1/Camping-Torre-de-la-Mora

[6] Image: http://www.stellamare.it/

[7] Life of Justin: http://www.lifeofjustin.com/padre-island-camping-2743/

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.