Londontól Isztambulig biciklivel

A The Adventurists nevű csoport izgalmas túrát szervez: mindenféle extra segítség nélkül akarnak végigbiciklizni Londontól egészen Isztambulig!

A The Adventurists őrült egy társaság: céljuk leginkább az, hogy a modern technika lehetőség szerinti kizárásával fedezzék fel újra a világot, és lássák, mit tartogat számukra a Föld, ha kilépnek a komfortzónájukból. Szerveztek már Mongol Ralit, és elhozták nekünk a Rickshaw Runt, amely során egy nyugdíjazott, 7 lóerővel “felszerelt” fűnyíróval vágtak neki a 3500 kilométeres indiai útnak.

Tipp: Thesiger nyomdokában

A The Adventurists következő, nyári expedíciójával a bicikliseknek kedvez: az augusztusban induló verseny lesz az első QuickEnergy Trans Continental Race (QuickEnergy Transzkontinentális Verseny), bár valószínűleg nem az utolsó. A több mint 3200 kilométeres biciklitúra a világ leghosszabb segítséget nélkülöző kerékpár-expedíciója lesz.

Az útvonal

A túra során a résztvevők számos utat választhatnak, hogy eljussanak egyik várostól a másikig – a kikötés csupán az, hogy az útvonalon elhelyezett ellenőrzőpontokat látogassák meg. Az egyik legnagyobb kihívás minden kétséget kizáróan az Alpok meghódítása lesz, amely biztosan rendesen igénybe veszi majd a versenyzők állóképességét.

Tipp: Hódítsd meg a Kilimandzsárót – biciklin!

Az is a résztvevőkön múlik, hogy milyen eszközöket használnak a tájékozódásra: vihetnek térképet, akár GPS-t is, de hagyatkozhatnak kizárólag a helyiek útbaigazítására – olvasható a The Adventure Blog oldalán. Ahogy a kiírásban is szerepel, ez egy plusz segítség nélküli verseny, ami azt jelenti, hogy az út során szükséges felszerelést a résztvevőknek kell cipelniük. Ez 3200 kilométer esetében már igencsak nagy kihívást jelent.