A legjobb tengerparti kempinghelyek Európában – 2. rész

A brit Guardian napilap online kiadása összeállította a 15 legjobb tengerparti kempinghelyet az öreg kontinensen – a tavaszhoz közeledve a sátorozás kedvelőinek hasznára válhat az összeállítás!

Most, hogy kifelé megyünk a télből (bár ez az időjáráson egyelőre nem látszik), elkezdünk gondolkodni a tavaszi vagy a nyári szabadságon, kikapcsolódáson, kirándulásokon. Ha valaki a sátorozás és a nomád élmények kedvelője, mégis tengerpartra vágyna, a Guardian összeválogatta számára Európa legszebb tengerparti kempinghelyeit.

A lista első részét ide kattintva olvashatjátok el!

6. Costiolu, Szardínia (Olaszország)

Ez a helyszín tulajdonképpen egy működő biofarm a sziget kellős közepén. A terület gyönyörű, a park pedig tökéletes azok számára, akik el akarnak menekülni a modern életforma elől egy időre. Az ételeket a helyszínen készítik a legfrissebb, organikus összetevőkből.

7. Riva di Ugento, Puglia (Olaszország)

A gyönyörű, homokos tengerpart kifejezetten híres hajóroncsairól, és kitűnő helyszínt biztosít a búvárkodás szerelmeseinek. A kempingben jurtaszerű ebédlőt találunk, és van lehetőség arra is, hogy csónakot béreljünk, és úgy vágjunk neki a csodálatosan kék víznek. Aztán persze ott van a homokos tengerpart is, ahol a kevésbé aktív kikapcsolódást kedvelők is nyugodtan elnyújtózhatnak, és napfürdőzhetnek egyet.

8. Mala Milna, Hvar (Horvátország)

Hvar a horvát tengerpart egyik legszebb (és legdrágább) ékköve: privát strandok, luxushotelek, fényűző bárok, designerboltok mindenhol. Mala Milna azonban kakukktojás e téren – olcsó, két kavicsos tengerpartján nem valószínű, hogy Louis Vuittonos színésznőkbe botlasz, viszont ellátogathatsz a környező történelmi városokba, és élvezheted a kultúra nyújtotta élvezeteket.

9. Glavotok, Krk (Horvátország)

Krk is paradicsom lehet a búvárkodás szerelmeseinek, sőt, azoknak is, akik kulináris élvezetekre vágynak, hiszen a kis sziget különösen híres tengeri ételeiről, mint például a 3 órán keresztül készülő polip. Főszezonban a kempinghely teljesen tele, így érdemes előre foglalni, ha ide szeretnénk utazni.

10. Pod Maslinom, Dubrovnik (Horvátország)

Dubrovniktól 10 kilométerre található ez a kempingplacc, amelynek tulajdonosa egy olívafáktól tömött domboldalt varázsolt lugasos sátortáborrá. A lefoglalható helyek száma igencsak korlátozott, ami kedvez azok számára, akik nem szeretnek zsúfolt területen nyaralni. Dubrovnik mellett a barátságos Orasac falu is közel van.

Folytatjuk!

Főkép: Trailerlife