- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

A legjobb tengerparti kempinghelyek Európában – 2. rész

Posted By Nagy Nikoletta On 2013-02-22 @ 08:04 In Trekking | No Comments

A brit Guardian napilap online kiadása összeállította a 15 legjobb tengerparti kempinghelyet az öreg kontinensen – a tavaszhoz közeledve a sátorozás kedvelőinek hasznára válhat az összeállítás!

Most, hogy kifelé megyünk a télből (bár ez az időjáráson egyelőre nem látszik), elkezdünk gondolkodni a tavaszi vagy a nyári szabadságon, kikapcsolódáson, kirándulásokon. Ha valaki a sátorozás és a nomád élmények kedvelője, mégis tengerpartra vágyna, a Guardian összeválogatta számára [1] Európa legszebb tengerparti kempinghelyeit.

A lista első részét ide kattintva olvashatjátok el! [2]

6. Costiolu, Szardínia (Olaszország)

Ez a helyszín tulajdonképpen egy működő biofarm a sziget kellős közepén. A terület gyönyörű, a park pedig tökéletes azok számára, akik el akarnak menekülni a modern életforma elől egy időre. Az ételeket a helyszínen készítik a legfrissebb, organikus összetevőkből.

7. Riva di Ugento, Puglia (Olaszország)

[3]

A gyönyörű, homokos tengerpart kifejezetten híres hajóroncsairól, és kitűnő helyszínt biztosít a búvárkodás szerelmeseinek. A kempingben jurtaszerű ebédlőt találunk, és van lehetőség arra is, hogy csónakot béreljünk, és úgy vágjunk neki a csodálatosan kék víznek. Aztán persze ott van a homokos tengerpart is, ahol a kevésbé aktív kikapcsolódást kedvelők is nyugodtan elnyújtózhatnak, és napfürdőzhetnek egyet.

8. Mala Milna, Hvar (Horvátország)

Hvar a horvát tengerpart egyik legszebb (és legdrágább) ékköve: privát strandok, luxushotelek, fényűző bárok, designerboltok mindenhol. Mala Milna azonban kakukktojás e téren – olcsó, két kavicsos tengerpartján nem valószínű, hogy Louis Vuittonos színésznőkbe botlasz, viszont ellátogathatsz a környező történelmi városokba, és élvezheted a kultúra nyújtotta élvezeteket.

9. Glavotok, Krk (Horvátország)

[4]

Krk is paradicsom lehet a búvárkodás szerelmeseinek, sőt, azoknak is, akik kulináris élvezetekre vágynak, hiszen a kis sziget különösen híres tengeri ételeiről, mint például a 3 órán keresztül készülő polip. Főszezonban a kempinghely teljesen tele, így érdemes előre foglalni, ha ide szeretnénk utazni.

10. Pod Maslinom, Dubrovnik (Horvátország)

[5]

Dubrovniktól 10 kilométerre található ez a kempingplacc, amelynek tulajdonosa egy olívafáktól tömött domboldalt varázsolt lugasos sátortáborrá. A lefoglalható helyek száma igencsak korlátozott, ami kedvez azok számára, akik nem szeretnek zsúfolt területen nyaralni. Dubrovnik mellett a barátságos Orasac falu is közel van.

Folytatjuk!

Főkép: Trailerlife [6]


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2013/02/22/a-legjobb-tengerparti-kempinghelyek-europaban-2-resz/

URLs in this post:

[1] Guardian összeválogatta számára: http://www.guardian.co.uk/travel/2009/jun/21/seaside-campsites-didcock-beach

[2] A lista első részét ide kattintva olvashatjátok el!: http://explorerworld.hu/2013/02/19/a-legjobb-tengerparti-kempinghelyek-europaban-1-resz/

[3] Image: http://www.turismo.it/foto/camping-italia-camper-le-foto/page/8/

[4] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/02/71.jpg

[5] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/02/8.jpg

[6] Trailerlife: http://www.trailerlife.com/rv-trailer-news/beach-bums-10-beach-camping-hotspots/

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.