Csendes-óceáni átkelésre legénység kerestetik!

Alastair Humphreys, aki átevezett már az Atlanti-óceánon, most egy csendes-óceáni expedícióhoz keres legénységet – a nagy kalandra bárki jelentkezhet, aki késztetést érez magában, hogy meghódítsa a világtengert.

Alastair Humphreys a tavalyi évben átevezte az Atlanti-óceánt, de azt mondja, egy ilyen kaland elég volt neki: a felhívást ismerőse, Philip Cavanagh kérésére osztotta meg, aki viszont tervei szerint meghódítja a Csendes-óceánt – olvasható a The Adventure Blogon.

Tipp: A Vitorlázó – dokumentumfilm Litkey Farkasról

A projekt 2014-ben indulna, és Kaliforniától szelné át az óceánt egészen Hawaii-ig. Összesen 2100 tengeri mérföldről van szó, amelyet azonban teljesen emberi erőből, motoros segítség nélkül kell megtennie a csapatnak. Az expedíció során a legénység semmiféle extra támogatást nem fogad – minden, amire szükségük lesz az út során, az a hajón lesz.

Tipp: Séta a Nílus mentén

A jelentkezéshez nem szükséges evezőtapasztalat – elég, ha valaki érez magában kedvet a kalandra, és kitartást a hosszú útra. A vállalkozó kedvűek ezen az e-mail címen kaphatnak bővebb tájékoztatást: philip.cavanagh3@gmail.com.