A legjobb tengerparti kempinghelyek Európában – 3. rész

A brit Guardian napilap online kiadása összeállította a 15 legjobb tengerparti kempinghelyet az öreg kontinensen – a tavaszhoz közeledve a sátorozás kedvelőinek hasznára válhat az összeállítás!

Most, hogy kifelé megyünk a télből (bár ez az időjáráson egyelőre nem látszik), elkezdünk gondolkodni a tavaszi vagy a nyári szabadságon, kikapcsolódáson, kirándulásokon. Ha valaki a sátorozás és a nomád élmények kedvelője, mégis tengerpartra vágyna, a Guardian összeválogatta számára Európa legszebb tengerparti kempinghelyeit.

A lista első részét ide, a másodikat pedig ide kattintva olvashatjátok el!

11. Enjoy-Lichnos, Parga (Görögország)

Az 500 éves olajfák árnyékában található ez a tökéletes görög kempinghely, amely égkék tengerével és finom homokos strandjával igazi paradicsomi helyszín. A part menti sziklák olyan különlegességeket is tartogatnak, mint a vízi barlangok, amelyeket úszva vagy csónakkal is meg lehet közelíteni. A helyszín alkalmas a vízi sportokra is, különösen a szörfözésre, ami nagy népszerűségnek örvend a kempingben.

12. Antiparos, Kükládok (Görögország)

Antiparos igazi, tradicionális görög terület: gyűrött arcú halászok és macskák pihennek délidőben az árnyékban, és minden házat fehérre meszeltek. Négy óra távolságban található Athén kikötőjétől, és három stranddal rendelkezik, amelyből az egyik nudista. A kemping híres sült tintahaláról, amelyet mazsolával és rizzsel tálalnak.

13. Tartaruga, Zakynthos (Görögország)

Laganastól nem messze található ez a hangulatos kemping, amelyhez egy kacskaringós szerpentinen juthatnak le az érdeklődők. Zakynthos a Jón-tenger egyik legszebb szigete, és a helyszín sem okozhat csalódást – homokos tengerpart, tiszta tengervíz, és, ha szerencsések vagyunk, egy-két teknőst, Caretta carettát is láthatunk a part mentén. Laganas pedig a sziget egyik legnagyobb szórakozóközpontja, tele bárokkal és éttermekkel, így unatkozni biztosan nem fog az, aki ezt a kempinget választja.

14. Areti, Chalkidiki (Görögország)

Ez az eldugott, gyönyörű kemping mintha a meséből lépett volna elő. A béke csodaszép szigete, ahol a homokos tengerparton és a tiszta tengervízen kívül nem nagyon találunk mást, azt viszont paradicsomi környezetben. A kemping tulajdonosaitól bungallókat is bérelhetünk, de érdemes minél közelebb kerülni a természethez. A helyszínen röplabdázni, teniszezni és vízi sportolni is lehet, és minden adott egy kényelmes, tökéletes nyaraláshoz.

15. Nicolas, Peloponnészosz (Görögország)

Ezt a környéket azoknak ajánljuk, akik az ókori Hellász rajongói, hiszen ez a dél-görögországi kemping olyan helyen van, ahol minden a romokról és a mítoszokról szól. A közelben található Tiryns városa, ahol minden évben ógörög színházfesztivált rendeznek hagyományos amfiteátrumokban. A kemping szintén gyönyörű, virágzó fáival és tengerpartjával lenyűgöző látványt nyújt egész évben.

Főkép: Cool Camping