- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

Ranulph Fiennes kiszáll az antarktiszi expedícióból

Posted By Nagy Nikoletta On 2013-03-01 @ 08:17 In Adventure | No Comments

Számos fagyási sérülés miatt a híres kalandornak, Ranulph Fiennesnak ki kellett vonnia magát A Leghidegebb Kaland expedícióból.

Javában tart a helyszíni felkészülés és edzés A Leghidegebb Kaland (The Coldest Journey) expedícióra az Antarktiszon. A déli kontinensen télen akár -90 Celsius-fokra is hűlhet a hőmérséklet. A történelem bebizonyította, hogy ez korántsem veszélytelen időszak: ilyenkor vesztette életét a szintén nagyszerű brit felfedező, Robert Scott kapitány és csapata 1912-es expedíciójuk során.

Tipp: Téli kaland az Antarktiszon [1]

A tervek szerint Ranulph Fiennes vezetésével hat kalandor mégis megpróbálta volna a téli Antarktisz-átkelést, most azonban, úgy tűnik, eggyel kevesebben vágnak majd neki az expedíciónak – olvasható a The Adventure Blogon [2]. Fiennes ugyanis sokszoros fagyási sérülései miatt kénytelen elhagyni a helyszínt.

Ő és társai már hetek óta az Antarktiszon vannak, és készülnek a nemsokára kezdődő expedícióra. Az egyik tréning alatt Fiennes megbotlott, és megrongálta a síkötését, és a -30 Celsius-fokban levette a kesztyűjét, hogy megigazítsa. Ekkor szerzett olyan súlyos fagyási sérüléseket, hogy vissza kell térnie Dél-Afrikába kezelésre.

Tipp: A leghidegebb Antarktisz-átkelés [3]

A misszió a tervek szerint március 21-én indul majd az antarktiszi Maud királyné földről. A terv az, hogy a földrajzi déli sarkig trekkingelnek, át a Leverette-gleccseren és a Ross jégselfen.


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2013/03/01/ranulph-fiennes-kiszall-az-antarktiszi-expediciobol/

URLs in this post:

[1] Téli kaland az Antarktiszon: http://explorerworld.hu/2013/02/06/teli-kaland-az-antarktiszon/

[2] The Adventure Blogon: http://www.theadventureblog.blogspot.hu/2013/02/sir-ranulph-fiennes-pulls-out-of.html

[3] A leghidegebb Antarktisz-átkelés: http://explorerworld.hu/2012/09/18/a-leghidegebb-antarktisz-atkeles/

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.