Extrém Hideg Expedíció

Ezzel a találó címmel illette Mikael Strandberg saját útját, amely során Szibéria fagyos vidékeit járta be, méghozzá rénszarvasokkal.

A négyfős team (a fotós, Jurij Berezsnov, valamint Miszja és Keiszja Alekszandrov) Mikael vezetésével idő előtt fejezte be az emberpróbáló expedíciót – hétvégén érkeztek az Arkah nevű faluba, útjuk végállomására, ahol az egész lakosság üdvözölte őket. Az előzetes tervek szerint csupán április közepén kellett volna célba érkezniük, de a csapat annyira jól tudott együttműködni, hogy idő előtt befejezték a távot.

Tipp: A legnagyobb felfedezők – infografika!

Az expedíció Ojmjakontól indult, és egészen az ohocki tengerig tartott.Az 500 kilométeres trekking során rénszarvasszánon járták be a vidéket, hogy megismerjék a lenyűgöző tájakat és az őslakosokat, akiket Rénszarvasembereknek hívnak. Az expedíció során sokszor sarki körülményekkel kellett megküzdeniük, és volt, ahol -60 Celsius-fok várta őket.

Tipp: Mikael Strandberg teveháton járta be Jement

A kalandor folyamatosan beszámolt az expedíció történéseiről blogján, az út során készített felvételekből pedig az  OutWild TV készít majd dokumentumfilmet – olvasható a The Adventure Blogon.