Véget ért a Nagy Afrika Expedíció második fázisa!

Julian Monroe Fisher befejezte a Nagy Afrika Expedíció második szakaszát is. A felfedező a misszió során átsétálja a kontinenst, miközben etnográfiai megfigyeléseket és kutatásokat végez.

A felfedező Jubából indult még januárban, és ugyanazt az útvonalat követte, amelyet az 1860-as években Sir Samuel White Baker és felesége, Lady Florence Baker. Az expedíció során érintette Ugandát és az Albert-tavat is. Az expedíció első szakasza 2012-ben zajlott, amikor Fisher végiggyalogolt Kairótól Kartúmig a Nílus mentén.

A Nagy Afrikai Expedíció öt éve alatt összesen kilencszer fog elindulni Fisher azért, hogy megfigyeléseket végezzen. Célja az, hogy összehasonlítsa a bennszülött törzsek életét azzal, amit a viktoriánus kori felfedezők jegyeztek le róluk az 1800-as években – tudhatjuk meg a The Adventure Blog cikkéből.

Tipp: A Nagy Afrikai Expedíció második fázisa elkezdődik

A második szakasz során Fischert elkísérte Jon Maguire fotós és dokumentumfilmes is, akivel felvételeket készítettek az útról. A harmadik szakasz időpontja még ismeretlen, de annyi biztos, hogy az útvonal a Kagera folyót fogja követni.