- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

A Google Street View a legmagasabb hegyeket is meghódítja

Posted By Nagy Nikoletta On 2013-03-18 @ 21:15 In Tech | No Comments

A Google Maps ezúttal a hét kontinens legmagasabb hegyeit, a legendás “Seven Summitsot” (Hét Magaslatot) veszi célba. A Street View egyik új galériája a csúcstartók közül négyet mutat be az érdeklődőknek.

Az új, “A világ legnagyobb hegycsúcsai” [1] nevű galéria lehetővé teszi az érdeklődők számára, hogy a Street View interaktív technológiájával bejárják például az Everest alaptáborát. A modern technológia segítségével bárki belekóstolhat abba, milyen lehet megmászni a legmagasabb hegyeket.

A Google a Mount Everest mellett fotókat készített még a Kilimandzsáró, az Elbrus és az Aconcagua alsóbb táborairól, sőt, a Kili híres Lávatornyát és az Everest szomszédjának, a Kala Pattharnak buddhista kolostorait is körbejárta.

A Google többi galériája is hasonló izgalmakat tartogat – a virtuális kalandvágyók például a Grand Canyont és az Amazonas esőerdejét is megnézhetik, sőt, az összes UNESCO világörökségi helyszínt bebarangolhatják.


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2013/03/18/a-google-street-view-a-legmagasabb-hegyeket-is-meghoditja/

URLs in this post:

[1] “A világ legnagyobb hegycsúcsai”: http://maps.google.com/intl/en/help/maps/streetview/gallery/the-worlds-highest-peaks/

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.