- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

Az űrkutatás mindennapi életre gyakorolt hatásairól nyílik kiállítás Budapesten

Posted By The Explorer On 2013-03-19 @ 22:03 In Éld át! | No Comments

Az űrkutatás hétköznapokra gyakorolt hatásáról nyílik meg szerdától Budapesten egy európai uniós vándorkiállítás látványos bemutatókkal és tematikus előadásokkal.

Űrtechnológiát több mint 30 ezer alkalmazás használ, amelyek segíthetnek például a közlekedés optimalizálásában, a mezőgazdaság és a halászat hatékonyságának növelésében, a környezet védelmében vagy a közbiztonság javításában – hangsúlyozzák a szervezők.

Az elmúlt 10 hónapban Európa nyolc városban sikert arató Európai űrkiállítás (European Space Expo) elnevezésű bemutató az Erzsébet téren nyílik szerdán 11 órakor, és március 25-ig lesz látogatható – közölte a programot szervező Európai Bizottság Magyarországi Képviselete az MTI-vel.

A tárlaton minden korosztály kipróbálhatja és megtapasztalhatja az űr felhasználásával létrejövő innovatív technológiák és szolgáltatások széles skáláját. A tematikus előadások között az érdeklődők meghallgathatják egyebek mellett, hogy “milyen magyarként a Marson”, hallhatnak az intelligens útvonalválasztási modellekről, de a kutatók beszélnek az első magyar műholdról, a Masat-1-ről, valamint a műholdas kommunikációról is.

Antonio Tajani, az Európai Bizottság alelnöke, ipar- és vállalkozáspolitikáért felelős biztos kijelentette: „Ez a kiállítás kiváló lehetőség Európa polgárai számára, hogy észrevegyék: az uniós műholdas navigációs és földmegfigyelési programok jóvoltából mennyire sokféle alkalmazás áll rendelkezésükre”.

Az interaktív, ismeretterjesztő űrkiállítás ingyenesen látogatható, a részletes program ide kattintva [1] érhető el.

Forrás: MTI


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2013/03/19/az-urkutatas-mindennapi-eletre-gyakorolt-hatasairol-nyilik-kiallitas-budapesten/

URLs in this post:

[1] ide kattintva: http://ec.europa.eu/magyarorszag/documents/2013spaceese_budapest_-_agendahu_template.pdf

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.