Öt méteres óriásgyertyát önt ki a WWF Magyarország a Föld Órájára!

Befejeződött a gyertyaszámlálás! A gyertyagyűjtő akció során 1397 régi gyertyát és gyertyacsonkot gyűjtött össze a WWF Magyarország március 1-je és 17-e között, hogy a Föld Órája napjára kiönthesse Az Ország Legnagyobb Gyertyáját, egy öt méter magas viaszóriást.

A gyűjtésbe aktívan bekapcsolódtak az esemény idei támogatóinak, a Coca-Cola Magyarország, a WestEnd City Center, az Allianz Hungária Zrt., a köpönyeg.hu, a National Geographic, az Ozone Network és az Origo Media Group munkatársai is.

Magyarországon idén a környezettudatosság és a WWF Föld Órája összefogás szimbólumaként a gyertyáé a főszerep. A WWF Magyarország március 1-je és 17-e között a WestEnd City Centerben elhelyezett gyűjtőszigetekre várta a régi, már nem kedvelt gyertyákat és gyertyacsonkokat. Az akció számos fővárosi és környékbeli lakost mozgatott meg, ugyanis 1397 gyertyacsonk és viaszmaradvány gyűlt össze.

„Befejeződött a gyertyaszámlálás, és ismét bebizonyosodott, hogy egyre több ember aktivizálható a környezettudatosság jegyében! Szerencsére sikerült a kezdeményezésünket támogató vállalatok dolgozóit is bevonni a gyűjtésbe, így ők is hozzájárultak a sikerhez.Ígéretünkhöz híven a Föld Órája összefogás jegyében a március 23-ai lekapcsoló eseményre kiöntjük Magyarország 5 méter magas óriásgyertyáját! Köszönettel tartozunk azoknak, akik segítettek a gyűjtésben, elhozták régi gyertyáikat a gyűjtőszigetekre, hogy az ünnepélyes lekapcsolás után együtt gyújthassuk majd meg a viaszóriást!” – nyilatkozta Fáth Ákos, a WWF Magyarország igazgatója.

A hivatalos lekapcsoló esemény március 23-án 19 órakor kezdődik majd Budapesten, a WestEnd City Center Millennium Tetőkertjén. A hangulatot Tóth Vera alapozza meg élő koncertjével, majd 20.30 perckor Erőss Zsolt, Cseh Laci, Dukai Regina, Fenyő Iván, Kovacsics Anikó, Juhász Árpád és Szalóki Ági hírességek segítségével a WWF Magyarország ünnepélyesen lekapcsolja Budapest díszvilágítását. Az elsötétülés után Erőss Zsolt hegymászó gyújtja majd meg a WWF Föld Órája 2013-as szimbólumát, az 5 méter magas óriásgyertyát. Az ezt követő gyertyafényes buli során biciklivel működtetett DJ pult szolgáltatja a zenét, afrikai hangszereken játszó dobosok és tűzzsonglőrök szórakoztatják a látogatókat.

Regisztrálj idén is a foldoraja.hu weboldalon, és a fények kialudtával ünnepeljük gyertyafényben a világméretű kezdeményezést!

A kampány és a rendezvény támogatói a Coca-Cola Magyarország, a WestEnd City Center, az Allianz Hungária Zrt., a The Prime Management és a Canon Hungária Kft.

A kampány kiemelt médiatámogatója a National Geographic magazin, további médiatámogatók a köpönyeg.hu, az Ozone Network és az Origo Media Group.

Főkép: WWF