- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

Tökéletes pihenés Ausztria zöld szívében

Posted By Szatmári Zoltán On 2013-04-02 @ 11:35 In Éld át! | No Comments

A szomszéd kertje mindig zöldebb – tartja a mondás. Ez fokozottan igaz Ausztriára, és saját szemünkkel győződhetünk meg e mondás igazságtartalmáról, ha ellátogatunk az ország “zöld szívébe”, Stájerország csodálatos tájaira.

A zöld legelők, a hegyek büszke bércei, a patakok csilingelése és a szívélyes vendéglátás egyszeriben rabul ejti a Stájerországba látogató turistákat. Az ország ezen szegletét joggal nevezhetnénk Ausztria zöld „tüdejének” is, ahol végtelenbe nyúló erdőségek, szinte elképzelhetetlenül zöld tájak gondoskodnak a kristálytiszta levegőről és a jobbnál jobb túralehetőségekről. Stájerország úgy néz ki, mint egy gondosan és a legapróbb részletességgel összeállított makett, annyi különbséggel, hogy ott minden valós és teljesen életszerű.

[1]

Kiváló lehetőség kínálkozik az aktív pihenésre. Lehet itt hegyet mászni, túrázni, raftingozni, lovagolni, biciklizni, de aki csak arra vágyik, hogy gondtalanul élvezze a természet csendjét és nyugalmát, az is talál itt magának szépséges és titokzatos „rejtekhelyeket”.

[2]

Érdemes felkeresni a Gesäuse Nemzeti Parkot, amely önmagában több száz kilométernyi túraútvonallal várja a lelkes turistákat és pihenni vágyókat. És ha már ott vagyunk, semmiképpen sem hagyjuk ki az Admonti bencés rendi apátságot az egyedülálló könyvtárával együtt. (Ez a világ legnagyobb kolostori könyvtára.)

[3]

Egy Bauernhofban töltött pár nap felejthetetlen élményt nyújt az egész család számára. Míg a család apróbb tagjai háziállatokat simogatnak, addig a felnőttek gondtalanul szürcsölgethetik kávéjukat a kellemes környezetben. A híres Bauernhofokban – nem mellékesen – kiváló ízelítőt kaphatunk Stájerország gasztronómiai különlegességeiből (házi sonka, házi vaj, házi sütemények, stb.). Nem csoda, hogy Ausztria profi a vendéglátásban, hisz a Stájerországi Falusi Turizmus Szövetség több mint 40 éves.

Aki uticéljául választja Stájerország gyönyörűséges tájait, történelmi városait, bájos településeit, bizton nem fog csalatkozni.

Stájerországi Tippek:

Graz (történelmi központ, Várhegy, az UNESCO világörökség része)
Mariazell (Mária-kegyhely, híres zarándokhely)
Gesäuse nemzeti park (túrázás, hegymászás, Klettersteig)
Admont (bencés rendi apátság, a világ legnagyobb kolostori könyvtára)
Oberkapfenberg (középkori várában ragadozómadár-bemutató)

Utazás: Bécsből indulva vagy az A2-es (déli autópálya), vagy az S6-os (Semmering-gyorsforgalmi út) úton juthatunk el Stájerországba. Nyugat felől Salzburgon vagy Passau-n át Wels-be, majd tovább az A9-esen (Pyhrn-autópálya) vezető úton.
Dél felől érkezve pedig az A9-es, vagy az A2-es autópálya.

Kapcsolódó anyagaink:

Ökoturisztikai programajánló magyar-osztrák együttműködésben [4]
Ökonyaralás – nyom nélkül [5]


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2013/04/02/tokeletes-pihenes-ausztria-zold-sziveben/

URLs in this post:

[1] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/04/52331_steiermark.jpg

[2] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/04/Schlad.jpg

[3] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/04/stift_admont_r.jpg

[4] Ökoturisztikai programajánló magyar-osztrák együttműködésben: http://explorerworld.hu/2013/01/06/okoturisztikai-programajanlo-magyar-osztrak-egyuttmukodesben/

[5] Ökonyaralás – nyom nélkül: http://explorerworld.hu/2012/10/07/okonyaralas-nyom-nelkul/

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.