Hochkar: Extrém kihívás bringásoknak

A Hochkar nemcsak Ausztria egyik legismertebb síterepe, hanem kiváló lehetőséget teremt a mounten bike szerelmeseinek is. Az Alsó-Ausztriában található hegy 1800 méter magas csúcsára több bike-útvonal is kanyarog, mindenki választhat magának kénye-kedve szerint.

E régió igazi paradicsom az extrém sportok számára. Aki nem tud élni alacsony adrenalin-szinttel, az itt jó helyen jár, ugyanis a Hochkar vidéke kiváló lehetőséget kínál hegymászásra, raftingozásra (vadvízi evezés) vagy akár siklóernyőzésre is.

Egyik közkedvelt bringás útvonal a mountain-bike downhill túra, ami csak tapasztalt, hegyi terepet már látott és „átélt” bringásoknak ajánlott. Az útvonal a téli sípályák mellől indul kb. 1600 méteres magasságból, majd az erdőben, csodás vízmosások mellett kanyarog, igen nehéz meredek terepen. Viszont Lassing falu elhagyása után már kissé könnyebb erdei szakaszon „pihenhetünk”, de még korán sincs vége a kihívásnak, mivel Palfau célállomásig még meg kell küzdeni néhány hegyi szakasszal és kisebb-nagyobb emelkedővel. A táv kb. 21 kilométer, szintkülönbség: 1000 méter.

Megközelítés: Az A1-es autópályán, majd az ybbsi kijáratnál a 25-ös főútvonalon tovább (vagy a 21, 71 és 25-ös főútvonalakon). Lassingból egy 9 kilométeres viszonylag meredek szerpentinen kell felkapaszkodni Hochkarig.

Hochkar

Mountain Bike Túrák Göstling an der Ybbs közelében

Intersport Fahrnberger Strecke
Hochreitstrecke
Hochkarstrecke
Erzweg
Gamssteintour
Panoramastrecke
Tälertour
Sonnbrandalmtour
Kitzhüttentour
Lunzerstrecke

Szintkülönbség
Térkép

Képek: hochkar.at, archív