Danube Flow – Hív a Duna!

A programsorozat a fővárosi Római-parton zajlik a Föld napja alkalmából.  A szombati programok találkozópontja a Hattyú Csónakház előtti kavicsos föveny, ahonnan 10.30 és 14 óra között folyamatosan indul a játékos totó. A résztvevők barangolás közben felfedezhetik a környék eldugott érdekességeit, közben megtalálhatják a válaszokat a csónakházi rejtélyekkel, vízi sportokkal és kulináris titkokkal kapcsolatos kérdésekre – olvasható a program a szervezők közleményében.


A totón családdal, barátokkal, gyerekkel, kutyával, de akár egyedül is el lehet indulni, és mindenki a saját tempójában játszhat. A helyesen válaszolók között dunai hajókirándulást sorsolnak ki. A játék után 14 órától az Ethnosound muzsikusai különböző ütőhangszereken adnak elő félórás zenei köszöntőt a Föld napja tiszteletére.

A kerékpárosoknak vezetett túra indul a Római-partra a Batthyány téri metrókijárattól; a gyülekező 9-9.15 között a kerékpárút mellett lesz. A programok végén, délután 3-kor a szervezők visszaindulnak a belvárosba, ahol csatlakoznak majd a Critical Mass kerékpáros felvonuláshoz.


A Danube Flow – Hív a Duna! vállalati-civil együttműködésben megvalósuló projekt célja a Duna értékeinek népszerűsítése és védelme. A programsorozat tavasztól őszig tartó, ingyenes eseményein tavaly több ezren vettek részt.


Az idei rendezvénysorozat márciusban kalandjátékkal indult, majd április 11-től szeptember közepéig rendszeresen szerveznek vezetett folyóparti sétákat Budapest belvárosában. Májusban streetfotó hétvége és interaktív, tudományos ismeretterjesztő gyereknap, nyáron pedig tánc, kórusének, inverz graffiti, a június 29-i Nemzetközi Duna Napon pedig családi események várhatók.

(MTI)

képek: archív