Megnyílt a The Explorer Society Alapítvány első fotókiállítása

Tegnap a Hemingway étterembenA felfedezők köztünk vannak” című kiállítás sorozat részeként, ünnepélyes keretek között megnyílt Szalay-Berzeviczy Attila fotókiállítása, amelyen a hazai pénzvilág, a fotós, valamint televíziós és filmes szakma számos elismert alakja képviseltette magát.

A The Explorer Society Alapítvány fotókiállítás sorozatot indított a A felfedezők köztünk vannak” címmel. A rangos sorozat első kiállítója Szalay-Berzeviczy Attila, társkiállítói pedig Jaksity György és Dér Tamás voltak.

 

Szalay-Berzeviczy Attila

A kiállítást Dr. Palkó Zsolt a The Explorer Society Alapítvány elnöke nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta: „A sorozat célja olyan ismert személyek alkotásainak bemutatása, akiket a közvélemény egészen más oldalukról ismer, és munkájuk mellett szenvedélyes utazóként lelkesen hódolnak a világ felfedezésének, megismerésének és dokumentálásának.”

 

Szalay-Berzeviczy Attila – „A felfedezők köztünk vannak”

Örülök, hogy kalandos utazásaim lenyomatát most bemutathatom a nagyközönség számára is. Kisgyermek korom óta hajt a kalandvágy, a világ megismerése, és – az igényes fotózás mellett – célokból van bőven a jövőre nézve is. Egyik nagy tervem, hogy feljussak a Mount Everest tetejére” – mondta a tárlat megnyitóján Szalay-Berzeviczy Attila.

Szalay-Berzeviczy Attila 2011-ben vágott bele élete nagy kalandjába, hogy másfél év alatt bejárja a Föld legizgalmasabb és legzordabb helyeit.  Utazásai során többször volt útitársa két nagyon közeli barátja: Jaksity György, a Concorde Értékpapírt Zrt. elnöke és Dér Tamás, filmproducer, akik szintén mindenhová a fényképezőgépükkel együtt utaznak.

A vállalkozó szellemű utazók időt és energiát nem kímélve jutottak el a hat kontinensre: az Antarktisztól Alaszkáig, Ausztráliától Nepálig vagy a Kilimandzsárótól a Mount Everestig.

Útjaik cseppet sem nevezhetők átlagosnak. Minden kényelmet mellőzve, nem az 5 csillagos hotelek világát keresték, hanem az izgalmas kalandokat és kihívásokat. Erről árulkodnak a világ lenyűgöző tájain készített fotóik is.

A páratlan szépségű fotókból is jól látszik, hogy az utazók különleges fotográfiai érzékkel rendelkeznek. A kiállítás anyaga elröpít minket az Antarktisz jeges tájaira, Ausztrália színes világába, vagy a Himalája büszke bércei közé.

Az alkotásokból Fényes Gábor fotográfus válogatott, aki nemcsak Attila jó barátja, hanem közel tíz éve kiváló mentora is.

képek: Szatmári Zoltán

A kiállítás megtekinthető: 2013. április 18. – május 12-ig.

Helyszín: Hemingway Étterem (Bp., Kosztolányi Dezső tér 2.)

További képek a megnyitóról

Videó a megnyitóról:

Támogatók:
Hemingway Étterem, Epson; Lavazza, The North Face, Evian, Infiniti, Samsonite, Johnny Walker; Sxoon,

Médiapartnerek:
OzoneNetwork, Piac &Profit; Blikk; Jazzy Rádió, Explorer magazin