A paradicsommadár paradicsoma: Pápua Új-guinea

Fedezze fel a csodálatos Pápua Új-guinea változatos tájait: érintetlen korallzátonyok, vulkanikus hegyek, buja trópusi esőerdők, bő vizű folyók és sok más meglepetés várja a vállalkozó szellemű „felfedezőket”.


Pápua Új-Guinea Óceánia egyik állama, 100 mérföldre fekszik Észak-Ausztrália partjaitól. Pápua Új-Guinea Új-Guinea szigetének keleti részét és több kisebb szigetet foglal magában. Területe 462 840.00 négyzetkilometer. A nevét a pápua népcsoportról kapta, a maláj eredetű pepuah szó jelentése „göndör hajú”. Pápua Új-Guinea 1975-ben lett független ország.


Az ország bizonyos értelemben még fehér folt, hiszen számos területe a Föld legkevésbé felfedezett vidékei közé tartozik, de kultúrája is rendkívül figyelemreméltó, amelyet változatos sokszínűség jellemez.
Pápua Új-guinea déli partvidéke trópusi őserdőkkel tarkított, középső részén viszont már 4000 méter fölé nyúló hegyekkel büszkélkedhet. Északon pedig „lépten-nyomon” működő vulkánokba botlunk.


A jégkorszakban Ausztrália és Új-Guinea között szárazföldi összeköttetés volt, ezért a két terület flórája és faunája közeli rokonságot mutat. Itt is több tucat erszényes faj él. Pápua Új-Guinea nemzeti állata azonban egy igen madár, a Raggi-paradicsommadár. Növények közül is számos endemikus faj található a térségben.


Aki az aktív pihenést szereti, és igazi „felfedező” alkat, az Pápua Új-guinea-n nem fog unatkozni. Lehet itt túrázni, búvárkodni, szörfözni, horgászni, madárlesre menni vagy elmerülni a színes fesztiválok forgatagában. A búvárkodás szerelmeseinek Pápua Új-guinea a világ egyik legcsodálatosabb merülőhelye.


Rendkívül gazdag tengeri élővilágának köszönhetően igen népszerű tevékenység a halászat:

képek: archív