- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

A Bécsi-Alpok varázsában

Posted By The Explorer On 2013-05-08 @ 14:55 In Ismerd meg! | No Comments

Az UNESCO világörökséghez tartozó Semmeringi vasúttól a különleges fesztiválokig számtalan felfedeznivaló akad. A vendéglátók kényeztető programok segítségével állítják újra helyre a testi, lelki és szellemi egyensúlyt.

Rax , Schneeberg és társai

A Bécstől délre található Bécsi-Alpok pontos leképezése az Alpok hegyvonulatának kicsiben. Keleten a Buckligen Welt szelíd dombhátai jelentik a kezdetet, ezt követik a Wechsel térség hangulatos alpesi legelői. A Semmering elegáns villákkal, varázslatos természeti környezettel és az UNESCO világörökséghez tartozó, híres Semmeringi vasúttal nyűgözi le az arra látogatókat. A 2000-es Rax és Schneeberg, valamint a Hohe Wand fennsík kedvelt kilátópontoknak számítanak.
Bécs közelében, mégis a hétköznapoktól távol tölthették itt nyaralásukat az olyan művészek, irodalmárok és gondolkodók, mint Heimito von Doderer, Viktor Frankl, Ludwig Wittgenstein, Arthur Schnitzler és Peter Altenberg. A Bécsi-Alpok varázslatos környezetében megtalálták azt, amit a látogatók a mai napig nagyra értékelnek: az alpesi táj adta szabadságérzést, a könnyed és életvidám hangulatot. A művészek és gondolkodók voltak azok, akik letették az alapjait a természeti és kulturális élmények különleges kombinációjának, amelyek mind a mai napig egyedülállóvá teszik a Bécsi-Alpokat.

[1]
Úton a Bécsi-Alpokban

„A hegyekben szabadon szárnyalhatnak a gondolatok, és nincs is az életemben olyan komolyabb, jelentősebb döntés, amelyet ne ott hoztam volna meg” – írta Viktor Frankl, aki a Raxot élete hegyének titulálta. Ma a Bécsi-Alpok hegyvidékén túra-, tematikus és kerékpárútvonalak, valamint mountain bike ösvények sűrű hálózata csábít aktív kikapcsolódásra. Számtalan útvonal közül választhatunk, ha a Bécsi-Alpok hegyvonulatait szeretnénk felfedezni. A Rosalien-hegység lábánál található Katzelsdorftól a Bucklige Welten és a Semmering világörökség régióban található Wechsel térségen át, fel a Raxra és a Schneebergre, majd végül a Gutensteini-Alpokon és a Piestingtalon át Bad Fischau-Brunnba.

[2]
Vízesések vonzásában

A szelíd dombhátakról vagy az impozáns hegycsúcsokról: mindenhonnan varázslatos kilátás nyílik a környező tájra. A hegyi vendégházak és alpesi kunyhók hangulatos kikapcsolódásra csábítanak. Az alpesi felvonók egész évben működnek és szállítják a vendégeket a Raxra, a Schneebergre és a Hirschenkogelre. Télen a nyolc síterep és a sífutóközpontok is közkedvelt célpontok. Emellett természeti látnivalók egész sora várja a kirándulókat: a Hohe Wand Natúrpark a látványos „Skywalk” kilátóval, a Muggendorfnál található Myra-vízesések és számtalan további, a vízhez kapcsolódó túraútvonal gondoskodik a tartalmas időtöltésről. A hegyekből érkező kristálytiszta víz táplálja az 1. Bécsi Forrásvízvezetéket, amelynek köszönhetően a több milliós lakosú Bécs a világ legjobb minőségű ivóvízkészletével büszkélkedhet.

[3]
A kulturális légkör inspirál

Színházak, koncertek, felolvasások: a tartalmas kikapcsolódásra a klasszikus „nyári frissesség” korszakában ugyanolyan nagy hangsúlyt fektettek, mint napjainkban. Ennek megfelelően rendkívül változatos és fantáziadús a régió kulturális kínálata. A Reichenaui Ünnepi Játékok egész Ausztria legmagasabb színvonalú színházi fesztiváljai közé tartozik. A Feistritz várban rendezett „Hagen Open” középpontjában a kamarazene áll. A Wartholz irodalmi szalon elsősorban az osztrák irodalomra koncentrál. Valódi népzene hallható a Wechsel térségben rendezett Schwaigen-Reigen keretén belül. „Frau Franzi” vidám és szórakoztató módon vezeti körbe az érdeklődőket a Grünbach am Schneebergben található Bányászmúzeumban. Különleges élményeket ígér a Bad Schönauban megrendezésre kerülő mesélő művészetek fesztiválja is.

[4]
képek: archív

Kapcsolódó anyagaink:
Mostviertel – Vad és szelíd [5]
Alpok–Adria túraút: a Großglocknertől a tengerig [6]
Fuss fel Ausztria tetejére! 2013.07.21. [7]


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2013/05/08/a-becsi-alpok-varazsaban/

URLs in this post:

[1] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/05/radtour5_w.jpg

[2] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/05/schneeberg2.jpg

[3] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/05/myra1.jpg

[4] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/05/r1.jpg

[5] Mostviertel – Vad és szelíd: http://explorerworld.hu/2013/05/04/mostviertel-vad-es-szelid/

[6] Alpok–Adria túraút: a Großglocknertől a tengerig: http://explorerworld.hu/2013/04/29/alpok-adria-turaut-a-grosglocknertol-a-tengerig/

[7] Fuss fel Ausztria tetejére! 2013.07.21.: http://explorerworld.hu/2013/04/03/fuss-fel-ausztria-tetejere-2013-07-21/

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.