- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

Élvezd a nyarat Ausztria napsütötte délvidékén!

Posted By The Explorer On 2013-05-20 @ 07:40 In Éld át! | No Comments

Az Alpok–Adria régió szívében található, Olaszországgal és Szlovéniával határos tartomány csillogó vizű tavakkal, enyhe, már-már mediterrán klímával és fejedelmi hegycsúcsokkal csábít aktív feltöltődésre és pihenésre.

Amikor a nap sugarai visszatükröződnek a több mint 200 karintiai fürdőtó vizén, amikor a könnyed nyári szellő madárcsicsergést és halk dallamokat hoz, amikor a vízben pancsoló gyermekek vidám nevetése aranyozza be valaki napját, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a nyár már beköszöntött Ausztria legdélebbi tartományába. Az enyhe, már-már mediterrán klímának és a déli fekvésnek köszönhetően a tavak vize már májustól kellemesen meleg.

Életstílus a Wörthi-tónál

[1]
Fedezze fel Karintia legnagyobb tavát egy hajó fedélzetéről, keresse fel a környék legszebbb piknikhelyeit egy könnyed túrázás alkalmával vagy vegyen részt a számtalan rendezvény valamelyikén. A Wörthi-tónál ismét felfedezhetjük a lét könnyedségét. A tóparton 22 strandfürdő csábít pancsolásra, emellett vízisízéssel vagy motorcsónakázással is múlathatjuk az időt. A könnyed nyári napok lezárásaként különleges kulináris élményekben lehet részünk a vendéglők hangulatos kerthelyiségében és teraszán vagy a 15 díjnyertes étterem egyikében, ahol az Alpok–Adria konyha legjobb falatai közül válogathatunk. A Wörthi-tó különleges hangulata már több művészt is inspirált. Olyan kimagasló zenészek komponálták itt műveiket, mint Johannes Brahms és Gustav Mahler. A tavon tett séthajózás közben megcsodálhatjuk a parton álló varázslatos villákat, amelyek a wörthi-tavi építészet legszebb alkotásai. Az épp átépítés alatt álló és júniusban ismét megnyitásra kerülő Pyramidenkogel lélegzetelállító kilátást nyújt a tóra és egész Karintiára. A Wörthi-tónál számtalan esemény és rendezvény kínál önfeledt kikapcsolódási lehetőséget. A sportos légkör garantált a klagenfurti strandfürdőben, az idén első alkalommal megrendezésre kerülő CEV Strandröplabda Európa-bajnokságon (2013.7.29.–8.4.), de a szurkolók évről évre nagyszerű hangulatot teremtenek az Ironman Austria (2013.7.30.) alkalmával is.
Mindenki fehér ruhát ölt magára a nyaranta rendezett „Fete Blanche” (2013.7.26.) alkalmából és mindössze tarka-barka színek borítják a modellek testét a Pörtschachban rendezett Testfestő Fesztivál során (2013.7.1–7).

A Werzer-fürdőház 2013 nyarán újra megnyitja kapuit

[2]
A Wörthi-tó partján található történelmi Werzer-fürdőházat gondos és odaadó munkával renoválták, hogy 2013. május 1-jén ismét megnyithassa kapuit a vendégek előtt. Az 1895-ben létrehozott fürdőházat a műemlékvédelemre vonatkozó előírásoknak megfelelően építették fel újból. Az eredmény pedig önmagáért beszél: a hagyományőrző légkör és az új, modern részletek tökéletes harmóniája garanciát jelent az élményteli kikapcsolódásra. A tavi szaunákban történő izzadás után közvetlenül a tó vízében frissülhetünk fel, majd különböző pihenőoázisokban lazulhatunk el. A fürdőház egyik különlegessége a fűtött vizű tavi medence, aminek köszönhetően a vendégek egész évben kellemesen meleg, 30 ºC-os vízben fürödhetnek. www.resort.werzers.at

Romantikus órák a Millstatti-tó partján

[3]
A vadregényes hangulatú Millstatti-tó, Karintia legmélyebb tava festői hegyek ölelésében található. Amikor reggelente a tó együtt ébred az első napsugarakkal, Gottfried Strobl már javában munkálkodik a hajóin. Az érdeklődők az úgynevezett öböltúra alkalmával felfedezhetik a Millstatti-tó beépítetlen déli partján található csendes öblöket. A környéken található alpesi gazdaságokat élményekben gazdag túrák alkalmával fedezhetjük fel. Akinek igazán éles a szeme, az útközben akár egy-egy gránátkövet is találhat, amelyet a szerelem tűzkövének is tartanak. A feledhetetlen romantikus pillanatokról a csillagok erkélyén elköltött piknik gondoskodik. A különleges teraszról varázslatos kilátást nyílik a tóra és a környező tájra. Aki egy igazán romantikus vacsorára vágyik, annak a Seebodenban található Kollers hotel „Dinner for two” ajánlata a megfelelő választás: a párok a tó kellős közepén, egy tutajon felállított asztalnál költhetik el a vacsorát. A különböző fogásokat egy pincér szállítja hajóval a tutajon ülő vendégeknek.

képek: archív

Kapcsolódó anyagaink:
A Bécsi-Alpok varázsában [4]
Mostviertel – Vad és szelíd [5]


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2013/05/20/elvezd-a-nyarat-ausztria-napsutotte-delvideken/

URLs in this post:

[1] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/05/w1.jpg

[2] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/05/werzel1_w.jpg

[3] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/05/millstsee3.jpg

[4] A Bécsi-Alpok varázsában: http://explorerworld.hu/2013/05/08/a-becsi-alpok-varazsaban/

[5] Mostviertel – Vad és szelíd: http://explorerworld.hu/2013/05/04/mostviertel-vad-es-szelid/

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.