Két hatalmas kristálypiramis az évszázados rejtély kulcsa?

Az elmúlt száz évben több tucat hajó és repülőgép tűnt el titokzatos körülmények között a Bermuda háromszögben.
Amerikai és francia kutatók most azt állítják, hogy rátaláltak a rejtélyes jelenség okára: két hatalmas kristálypiramist fedeztek fel a Bermuda sziget, Puerto Rico és Miami által határolt óceánrészben! Vajon tényleg sikerült megoldaniuk az egész világot foglalkoztató misztikumot?


Az Amerikai Egyesült Államoktól keletre található térségről már a XV. században is hihetetlen történetek keringtek. Az Ördög háromszögének is nevezett terület egyik legnevesebb kutatója, Mike Walters már 20 éve tanulmányozza az itteni különös történéseket. Elmondása szerint sikerült magyarázatot találnia a Bermuda térséget övező kérdések sokaságára: a rejtély kulcsának két, az óceán fenekén felfedezett hatalmas kristálypiramist tart, amelyeket a valaha látott legnagyobb kristályoknak gondol. Több tudós és szakértő Atlantisz ősi világának maradványaként tekint a piramisokra, véleményük szerint ugyanis a piramisok egy nagy erejű földrengés hatására süllyedtek a felszínről a víz alá. Calvin Jones floridai történész kijeleltette: „Szenzáció lenne, ha valóban emberek alkotta építményekről lenne szó, hiszen időszámításunk előtt több ezer évvel keletkezhettek”.


Az óriási alakzatot vastag homok és üledékréteg borította, ami meglehetősen megnehezítette az alámerülő kutatók helyzetét. A kristály élénksárga színe miatt felfedezői arra gyanakodtak, hogy fényt bocsát ki magából, ám később kiderült, hogy téves feltételezés volt. A becslések szerint 200 méter magas és 300 méter széles alapélű piramisok furcsa tulajdonságokkal rendelkeznek: több méteres távolságból magukhoz vonzzák a fémtárgyakat, és az elektromos készülékek elromlanak közvetlen környezetükben. Mike Walters és kutatótársai ezekkel magyarázzák a Bermuda háromszögben tapasztalt rejtélyes eltűnéseket és különleges természeti jelenségeket.


Más tudósok Dr. Verlag Meyer oceanográfussal értenek egyet, aki szerint a piramisok csúcsain található nyílásokon keresztül víz áramlik az építmények belsejébe, amivel hatalmas örvényeket és hullámokat idéznek elő. A hajók elsüllyedéséért ezeket a vízmozgást teszik felelőssé.
Az mindenesetre biztos, hogy a nemrégiben felfedezett piramisoknak közük lehet az évszázadok óta tartó rejtélyes eltűnésekhez és furcsa jelenségek sorozatához. Bár sokan szkeptikusan fogadták a különböző elgondolásokat és elméleteket, abban szinte mindenki egyet ért, hogy a vízfelszín alatt valami különös energia működik, amely befolyásolhatja a Bermuda háromszögként emlegetett térség egészét.

Videó a Bermuda háromszögről

Szerző: Koltai  Bernadett

képek: archív