- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

Fair Play díjra jelölik Kiss Pétert

Posted By The Explorer On 2013-06-27 @ 11:37 In Expedíció | No Comments

Megtartotta a meghallgatást a Kancsendzöngán történt tragédiáról a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség. A maratoni, majd három órásra nyúlt megbeszélést Farkas Péter, a szövetség elnöke hívta össze és vezette le.
Kollár Lajos, a “Magyarok a világ nyolcezresein” expedíciósorozat vezetője mellett jelen volt Sterczer Hilda hegymászó, Erőss Zsolt felesége (valamint két gyereke Gerda és Csoma), Babcsán Gábor, a szövetség
tiszteletbeli tagja, Fucskó László magashegyi mászó, Futó Endre, a szövetség hegymászó szakágának vezetője, Kunos Gábor, a szövetség magashegyjáró szakreferense, Péterváry Gábor, a Hegymászó Bizottság utolsó vezetője valamint a sajtó részéről Barabás László (4bakancs.com) és Grimm Balázs (Magyar Nemzet).

[1]

A hegyen történtek részletes összefoglalása után a megjelentek több pontosító kérdést tisztáztak (Kiss Péter felkészültsége, a hosszan elhúzódó mászás okai, a mászók által vitt vízmennyiség stb.), majd a magyar magashegyi hegymászás jövőjéről beszélgettek, kitérve a hegymászás jelenlegi magyarországi helyzetére, népszerűségére, sajtóval való viszonyára.

[2]

Megállapodtak abban, hogy a történtekről a közeljövőben közös nyilatkozatot tesznek közzé, valamint Kiss Pétert a hegyen tanúsított önzetlen magatartása miatt Fair Play díjra jelölik.

képek: Szatmári Zoltán, archív


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2013/06/27/fair-play-dijra-jelolik-kiss-petert/

URLs in this post:

[1] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/06/K_P.jpg

[2] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/06/DSC_6677_kicsi.jpg

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.