Itt lazít Johnny Depp! – a világ privát szigetei!

Ki ne áhítozna egy fehér homokos stranddal „megáldott”, kókuszpálmákkal szegélyezett meseszép szigetről a Karib-tengeren, amely csak az övé. A világ számos szegletében különlegesebbnél különlegesebb idilli szigetek vannak magánkézben. Most górcső alá veszünk néhányat.

A magánkézben lévő Sandy Spit, mintha képeslapokon látnánk: vakítóan fehér homok és néhány kókuszpálma hajladozik a karibi lágy szellőben.


A „Lázadás a Bountyn” egyik főszereplője, Marlon Brando Tetiaroa szigetére kötött 99 évre szóló haszonbérleti szerződést, megkímélte a rendkívül népszerű helyet az egyre nagyobb méreteket öltő tömegturizmustól. A szigeten egyébként egy igazi madárparadicsom is megtalálható.


Egy védett lagunában található a Bora Borához tartozó Matu Haapiti sziget, amely szintén magánkézben van.


A Little Hall’s Pond Cay Johnny Depp tulajdonában van. Ha lazítani szeretne, itt nyugodtan megteheti. Csupán egy apró Yacht kikötő tartozik a szigethez, a többi tiszta természet: türkizkék tenger, fehér homok, és pálmafák.


Skorpios szigete az Onassis család tulajdonában van. A görög szigeten szintén jó lehetőség kínálkozik a pihenésre.


A kanadai partoktól alig 100 méterre található Crossover szigete. Világítótornyát 1960 óta használják privát lakásként.


Isola di Loreto szigete, amely az olasz Brescia és Bergamo között található, Krisztus után 400 évvel került az apácák tulajdonába.


Galloo szigete már 1889-ben is fogadott vendégeket. Időközben parányi szállodáját teljesen felújították, amely most már 7 szobájával várja a vendégeket. A sziget ideális helyszín az Ontario tó feletti sétarepülésre.


Fotók: Farhad Vladi