- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

Egy „echte” FAIRTRADE csokoládé Ausztriából!

Posted By Máté Viola On 2013-10-10 @ 12:28 In Ismerd meg! | No Comments

Az osztrák Zotter felvéve a versenyt belga és svájci hagyományteremtő csokoládégyártó manufaktúrákkal világszínvonalú édességeket alkot.

Ha a csokoládé hazájára gondolunk, Belgium és Svájc jut eszünkbe elsősorban. Elég azonban a szomszédos Ausztriába utaznunk, ha olyan igazi ínyencségeket szeretnénk felfedezni, amelyek ugyanúgy a kézműves hagyományokra épülnek, mint a belga és svájci bonbonok. Az osztrák Zotter manufaktúrát 1992-ben alapította Josef Zotter Grazban. A családi vállalkozás húsz év alatt több mint száz főt alkalmazó igazi csokoládéműhellyé fejlődött, ahol a tömegtermeléssel ellentétben a kakaóbabban rejtőző lehetőségek minél különlegesebb módon való kiaknázására helyezik a hangsúlyt. Az édesség előállításának minden egyes lépését – a Bean-to-Bar termelési irányvonalhoz alkalmazkodva – a kakaóbab pörkölésétől a kakaómassza elkészítéséig helyben végzik. Így nemcsak a minőségre tudnak teljes mértékben odafigyelni, hanem a maximális ízélmény elérése érdekében az egyes kakaótípusokat is külön kezelik, amelyeket Bolíviából, Brazíliából, Ecuadorból, Peruból, Panamából, Nicaraguából, a Dominikai Köztársaságból, Kongóból, Indiából és Pápua Új-Guineából importálnak. Az egyes fajták sajátos aromájának kiemelését tovább fokozzák az első osztályú töltelékekkel, olyan csokoládékölteményeket létrehozva, mint például a burgonyából készült vodkával töltött bonbon.

2 [1]

Az önmagát egyszerűen csak „csokoládéfeltalálónak” tituláló Josef Zotter gasztronómiai kutatásainak és mesteri cukrász múltjának köszönhetően a manufaktúra kínálatában több mint 365 féle édesség szerepel, így akár az év minden napján új ízkavalkádban lehet részünk. A tökmagos marcipán vagy a tepertő háziasítása a kakaóbabbal olyan csodákat alkotnak, amelyek a Zotter csokoládét igazi kulttermékké avatják Ausztriában. A különleges ízvilág önmagában is elegendő ahhoz, hogy Zotter terméket válasszunk, a bio nyersanyagok felhasználása, a tartósítószerek és mesterséges adalékanyagok mellőzése azonban egyértelműen mindenkit meggyőznek a kiváló minőségű termékek felől. A manufaktúra a fenntartható fejlődést szem előtt tartva csak környezetbarát csomagolást használ, és a termelés is környezetbarát módon előállított árammal történik. A Zotter élen jár hazájában a fenntartható vállalkozások között, és 2004 óta tagja a FAIRTRADE Austria szövetségnek is. Josef Zotter szoros együttműködésben dolgozik a kakaótermelőkkel is. Számos partnert látott vendégül csokoládégyárában megismertetve velük a termelés folyamatát, ezáltal is hozzájárulva a feldolgozandó nyersanyag minőségének növeléséhez, amely végső soron a kistermelőknek a nagy ültetvényekkel szembeni versenyképességét is javítja.

3 [2]

A környezetbarát csomagoláson kívül nagy hangsúlyt helyeznek a dizájnra is. Andreas H. Gratze nevével fémjelzett grafika Ausztriában és Németországban is számos díjat nyert az elmúlt években. A minden egyes csokoládéhoz külön tervezett dizájn rendkívül színessé teszi a Zotter palettáját. Egy ilyen nyalánkságot megkóstolni feledhetetlen gasztronómiai élményt nyújt az édességet felfedezni vágyók számára. Az osztrák Zotter csokoládémanufaktúra az „édes bűnbeesés” igazi fellegvára.

4 [3]

Kapcsolódó anyagaink:

Harapj nagyot az almavidék ízeiből! [4]

Üvegtitkok Ausztriában [5]

Siklóernyőzz az Alpok legszebb hegycsúcsai felett! (videókkal) [6]

 


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2013/10/10/vilaghatalomra-tor-az-osztrak-csokolade/

URLs in this post:

[1] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/10/2.jpg

[2] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/10/4.jpg

[3] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/10/3.jpg

[4] Harapj nagyot az almavidék ízeiből!: http://explorerworld.hu/2013/09/30/harapj-nagyot-az-almavidek-izeibol/

[5] Üvegtitkok Ausztriában: http://explorerworld.hu/2013/09/20/21338/

[6] Siklóernyőzz az Alpok legszebb hegycsúcsai felett! (videókkal): http://explorerworld.hu/2013/08/24/sikloernyozz-az-alpok-legszebb-hegycsucsai-felett-videokkal/

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.