Fedezd fel a tenger élővilágát az afrikai víz alatti szállodából

Igazán édes álomban lehet része azoknak, akik kipróbálják a víz alatti hotel szolgáltatásait. Az ágyból sem kell kikelnie azoknak, akik az Indiai-óceán felszín alatti panorámáját akarják élvezni.

Új víz alatti hotelt építettek Tanzániában, amely november elején nyitotta meg kapuit. A Manta Resort ezzel felkerült arra a rövid listára, amely olyan szállodákat gyűjt össze szerte a világon, ahol a szobánk ablakából csodálhatjuk a tenger végtelen kékségét, és az orrunk előtt elúszó különféle színes halakat. Eddig csak Floridában, Svédországban és a Maldív-szigeteken lehetett részünk ebben a rendkívüli élményben, de most az afrikai ország is belépett e különc sorba.  A Pemba szigetén található hotel négy méter mélyre hatol a vízbe, és összesen három szinten kínálja különleges szobáit a turistáknak. A szálloda 250 méterre épült az Indiai-óceán partjától.

2

A páratlan hotel minden szobájának nyolc ablaka van, ahonnan lenyűgöző panoráma tárul elénk. A tarka halakon kívül a látogatók megfigyeltek már az üveg előtt elúszó tintahalakat és polipokat is. Utobbiról köztudott, hogy rendkívül kiváncsi és intelligens állatok. A szálloda vízfelszín feletti részében pedig a hagyományos módon élevezhetik a vendégek az afrikai naplemente látványát.

3

A különös komplexumot a svéd Mikael Genberg tervezte, aki a hasonló felépítésű Utter Inn-t álmodta meg Svédországban, a Malaren-tavon. Az afrikai projekt viszont abban egyedülálló, hogy a szárazföldtől messzebb épült, és a tisztább vízben jobban látható a tenger élővilága. A Pemba közeli korallzátonynak köszönhetően ráadásul az állandó áramlatok is segítenek tisztán tartani a vizet.

4

Képek: BBC Travel

Kapcsolódó anyagok:

Megnyílt az Adriai-tenger első víz alatti régészeti múzeuma

Víz alatti művészet