Lappföld, a Mikulás otthona

Az északi sarkkör vonalán elhelyezkedő mesefaluban minden a karácsonyi ünnepekről szól. A Mikulás otthonát kortól függetlenül minden látogató rendkívül élvezi, ahol visszacsöppenhetünk gyermekkorunk álomvilágába.

Lappföldről mindenkinek a Mikulás jut először eszébe. Azt már ritkábban halljuk, hogy ez a mesébe illő hely valójában négy ország területén fekszik. A Norvégia, Svédország, Finnország és Oroszország határain belül található kulturális régió népességének csak nagyon csekély része a lapp lakosság, a számik. Többségében norvégok és oroszok élnek itt, azonban nyoma sincs itt az ellenségeskedésnek. A Mikulás országa természetesen maga a béke és nyugalom “szigete”.

1

A Mikulás “igazi” otthona is itt található. Sokan gondolják úgy, hogy Lappföld az egyik legmágikusabb hely a Földön. Háborítatlan vadregényes tája, a gyémántporként csillogó hó látványa az északi erdők fáin és a sarki fény mind lélegzetelállító látványt nyújtanak. Úgy érezhetjük, itt minden lehetséges, és még a gyermekkori álmok is valóra válhatnak. A Rovaniemitől, Lappföld fővárosától kevesebb mint tíz kilométerre található különleges otthon körül gyakran láthatunk rénszarvasokat, és a kutyaszánhúzást is kipróbálhatjuk. A Santa Claus Village egy látványos, igazi szórakoztató park. Fehér csíkkal még az északi sarkkör vonalát is megjelölték, amit a turisták gyakran le is fényképeznek. A körön túl ugyanis nyáron még éjfél után is a horizont felett láthatjuk a Napot. Télen viszont az idő legnagyobb részében teljes sötétség uralkodik a tájon, de a csillogó lámpák fénye csak még jobban varázslatossá teszik a helyszínt. A Mikulás Postahivatalában számos karácsonyi ajándékot és képeslapot vehetünk, sőt az itt feladott összes üdvözlőlapra a különleges, Mikulás bélyegét ragasztják fel. A Mikulás hivatala a falu főépületében található, amit decemberben több ezer ember keres fel naponta. A Christmas House ad otthont a karácsonyi kiállításnak, ahol a világ különböző pontjain élő tradíciókkal ismerkedhetünk meg. Nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is élvezik ezt a szeretetteljes mesevárost, ahol minden a közelgő ünnepekről szól.

2

Képek: santaclausvillage.info

Kapcsolódó anyagok:

Aurora Borealis: az éjszaka tüneménye

Szent Miklós megajándékozta a gyerekeket