Igluban a végtelen égbolt fénylő csillagai alatt

Fedezd fel az északi sarkkör téli égboltját üvegből épült iglu tetején keresztül. A lappföldi Igloo Village különleges szállodája sok meglepetést tartogat a látogatók számára.

A meseszép Lappföldön található az a különleges üdülőhely, ahol a vendégek üvegből készült iglukban hajthatják álomra fejüket. A finn Urho Kekkonen Nemzeti Parkban építették fel a Hotel Kakslauttanent, amit gyakran csak Igloo Village-ként emlegetnek. A környéken szorványosan elhelyezkedő fák és a fényszennyezettség teljes hiánya miatt csillagok milliói láthatóak minden éjjel, és az éjszaka tüneménye, az Aurora Borealis is teljes pompájában élvezhető. Az északi fényt ráadásul az üvegtetős igluk alatt a kellemes melegből lehet megcsodálni. Habár a sarki fényt itt augusztustól egészen késő áprilisig megfigyelhetjük, nem garantált, hogy fel is tárul szemünk előtt a lenyűgöző fényjáték az időjárás szeszélyei miatt. A hotel személyzete azonban állandóan figyelemmel kíséri az égbolt látványosságát, és feltűnésekor riasztja a vendégeket.

1

A különleges szálloda negyven különálló igluval várja a turistákat, melyekből öt királyi lakosztály, egy pedig tradícionális lapp stílusban van berendezve. Mindegyikhez külön kis kert is tartozik. A komplexum területén lévő óriási szaunában lehet feltöltődni, a kulináris örömökről pedig a főépületben található éttermek gondoskodnak. Ráadásul egy bájos hóétterem is a vendégek rendelkezésére áll. Aki télen látogat a Sarkkör vidékére, még arra is lehetősége lesz, hogy egy hagyományos hóigluban, vagy egy futurusztikus jégigluban szálljon meg. Az Igloo Village otthont ad egy hóból készült kápolnának és egy jégbárnak is, mindkettőt újra is újra felépítik telente. A felhőtlen kikapcsolódáshoz hozzátartozik a rénszarvas “szafari” is, miközben a legújabb snowmobile-okat is ki lehet próbálni. A szálloda jéghorgászatot, valamint sítúrákat is szervez a közeli Saariselkä területén. A nyári időszakban pedig az aranymosás itt a legérdekesebb attrakció: a közelben lévő Tankavaara Gold Village-ben próbálhat szerencsét a Lappföldet felfedező utazó.

2

Képek: kakslauttanen.fi

Kapcsolódó anyagaink:

Aurora Borealis: az éjszaka tüneménye

Fedezd fel a tenger élővilágát az afrikai víz alatti szállodából