Különleges karácsonyi hangulat Salzburgban

Salzburg óvárosa egyedülálló karácsonyi hangulattal várja a látogatókat, köszönhetően a különféle karácsonyi vásároknak.

Mindenekelőtt a híres Salzburgi Karácsonyi Vásár a Dom- és a Residenzplatzon gondoskodik arról, hogy a látogatók is még jobban átérezzék a közelgő ünnep varázsát. A Mirabell-kastély lenyűgöző kulisszája előtt, a Mirabellplatzon található parányi, de annál hangulatosabb karácsonyi vásár, vagy a város határában található Hellbrunni Adventi Varázslat is igazán romantikus hangulatot áraszt. Ha már Salzburgban járunk, feltétlenül érdemes ellátogatni a környező kisebb települések egyikére is: a mondák övezte Untersberg lábánál található St. Leonhard adventi vására igazi titkos tippnek számít a bennfentesek között, de az Anif erdei fürdőben tartott „Erdő hangja” adventi vásár is különleges élményeket tartogat a látogatóknak. Ahol nyáron a fürdőzők tolonganak, ott az adventi hetekben egyedülálló fény- és hangjátékok, művészeti és kulturális programok, kézműves termékek, gyermekprogramok és egyedülálló kulináris finomságok várják az érdeklődőket.

1

Salzburgon igazán különleges varázs lesz úrrá, amikor a város legkülönbözőbb pontjain csendülnek fel a karácsonyi dallamok. A Salzburgi Adventi Éneklés az Ünnepi Játékok Nagy Házában a karácsony egyik legfőbb üzenetét, a „békét minden embernek” felhívást közvetíti, és jóval túlmutat az ünnep vallásos határain. A „Vágyakozás” mottóval összeállított idei program azt hivatott megmutatni, milyen közel kerülhetnek egymáshoz a keresztények, zsidók és muszlimok, ha akarják. Ábrahám gyermekeként mindannyian ugyanazt az egy Istent imádják és meglepően sok hasonlóságot mutatnak. Az egyetem nagy aulájában tartott Tobi Reiser Adventi Éneklés az „Egy különleges fából” névre keresztelt programsorozatával a gyermekkorunk karácsonyait próbálja feleleveníteni. Az Eredeti Salzburgi Advent alkalmával a St. Andrä templom ad otthont az adventi éneklésnek, amely a „Csendes éj” mottóra koncentrál.

2

www.salzburg.info/advent