- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

Arlberg – az alpesi síelés bölcsője

Posted By The Explorer On 2013-12-26 @ 08:00 In Ismerd meg! | No Comments

A híre legendás, neve egyet jelent a szenvedéllyel. Az alpesi téli sportok kedvelőinek a csúcsok csúcsa! Súlytalan siklás a jégkristályok csillogó tengerén át, lélegzetelállító hegyek között. Így ismerik a téli sportok szerelmesei az Arlberget.

340 kilométernyi jelzett sípálya, 200 kilométernyi mélyhóval borított szakasz, 94 hegyi felvonó és sílift, átlagosan 7 méternyi hóréteg novembertől egészen májusig, valamint sok-sok napsütés gondoskodik a feledhetetlen téli élményekről.

Arlberg a világ egyik legjobb síterepe: a régióhoz tartozó településeket – Lech, Zürs, Stuben, St. Christoph és St. Anton – évről évre elözönlik a világ legkülönbözőbb tájairól érkező üdülővendégek, a téli sportok megszállottjai, az ínyencek, valamint a hótalpas túrázás és a sífutás szerelmesei. Az Arlberg-hágó az osztrák Tirol és Vorarlberg tartományokat köti össze egymással. Itt, 1300 és 2800 méter közötti magasságban található az alpesi sísport bölcsője. A síelés története az Arlbergen egészen 1901-ig nyúlik vissza, amikor is St. Christoph-ban megalapították az Arlberg síklubot. Lechben 1925-ben nyitották meg az első síiskolát.

2 [1]

Tökéletesen karbantartott sípályák valamennyi nehézségi fokban, érintetlen porhóval borított hegyoldalak és tágas freeride terepek: az üdülővendégek itt reggeltől estig folyamatosan síelhetnek anélkül, hogy kétszer ugyanazon a pályán csúsznának le. A freestyle és a snowboardozás kedvelői a Rendl csúcsán található funparkban tombolhatják ki magukat. A Schindlerkar meredek lejtője St. Anton am Arlbergben, az Albona Stubenben, a Zürsertäli Zürsben vagy a jól ismert Schlegelkopf Lechben garantáltan megdobogtatja mindazok szívét, akik úgymond sílécekkel a talpukon nőttek fel. A vendégek ráadásul egyetlen síbérlettel fedezhetik fel ezeket a nemzetközileg is ismert hegyoldalakat és sípályákat, valamint a számtalan további lesiklópályát is. Az Arlberg síbérlet egyedülálló téli élményeket kínál az öt arlbergi településen. A települések közötti ingyenes síbuszjáratnak köszönhetően a vendégek könnyen megközelíthetik a sípályákat.

4 [2]

Díjak és csillagok a hóban

A Verwallstubénak köszönhetően nemcsak az Arlbergen található Európa legmagasabban fekvő díjnyertes étterme, hanem egy főre vetítve itt található egész Európában a legtöbb Gault Millau szakácssapkával kitüntetett étterem is. Az ízletes ételek, a figyelmes kiszolgálás és a csodás légkör már 2009-ben is meggyőzte a Gault Millau étteremkalauz tesztelőit, akik számos étteremnek ítélték oda a megtisztelő szakácssapkát az Arlberg régióban. Ínyencségek ínyenceknek! A számtalan gasztronómiai díj, a díjnyertes éttermek nagy száma, a különleges légkör és a hamisítatlan vendégszeretet csábítja Arlbergbe az ínyenceket a világ minden tájáról.

Képek: www.arlberg.net [3]

3 [4]


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2013/12/26/arlberg-az-alpesi-sieles-bolcsoje/

URLs in this post:

[1] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/12/Stuben-®TVB-Stuben.jpg

[2] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/12/Lech_am_Arlberg-®-Lech-Z++rs-Tourismus.jpg

[3] www.arlberg.net: http://www.arlberg.net/

[4] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/12/Genuss_am_Arlberg_-®-Lech-Z++rs-Turismus.jpg

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.