Fedezd fel Kuba két legérdekesebb városát!

Ha egyszerre szeretnénk megtapasztalni egy rendkívül színes kultúra forgatagát, a karibi térség történelmét és a képeslapokra illő strandok idilli környezetét, akkor Kuba tökéletes választás. 

Fedezd fel velünk a két legizgalmasabb kubai várost!

Havanna

Igazi élményt nyújt az óváros felfedezése, miközben a gyarmati múltat idéző épületek megfűszerezik a mindennapokat is. A várost még a spanyolok alapították 1519-ben, amely 30 évvel később már az egyik legfontosabb hajóépítő központtá vált az egész karibi térségben. Zavaros múltja ellenére kevésbé lehet a forradalom jegyeit felfedezni az utcákon. Havanna ma is olyan képet tár elénk, mintha a múlt századba utaznánk vissza. Az 50-es és 60-as évek régi nagy amerikai autói pedig igazán megszínesítik a várost. Havanna nyüzsgő éjszakai élete, a jó hangulat, a latin zene, a kubaiak kedvessége és vendégszeretete miatt pedig sokszor visszavágyódik ide az utazó hazatérése után is.

2

A neoklasszikus és barokk építészet stílusjegyein kívül szinte minden egyes sarkon valami igazán különlegeset lehet itt felfedezni, így könnyen elveszik a vérpezsdítő kubai életben a kiváncsi turista. Viszont néhány nevezetességet semmiképpen sem szabad elmulasztani. A Plaza de la Catedral az egyik legfestőibb tér a városban. A Palacio de los Capitanes Generales a Plaza de Armas téren a másik igazán említésre méltó épület Havannában, belső udvara igazán idilli képet tár fel előttünk. A közepén Columbus Kristóf szobra található, az épület pedig ma a város egyik legszebb múzeumának ad otthont.

3

Trinidad

Ha valaki Kuba izgalmas, forrongó történelméről szeretne több ismeretet magába szívni, akkor Trinidad a megfelelő hely erre, mely az ország déli partján helyezkedik el. A várost Diego Velázquez de Cuéllar alapította 1513-ban. A 19. század közepéig Trinidad volt a cukor egyik legfontosabb fellegvára Kubában, a viszonylag rövid ideig tartó gazdagság nyomaira az utcákon sétálva is rálelhetünk egy-egy márványból készült pad és szépen kimunkált kovácsoltvas kapu formájában. Számos múzem várja a látogatókat, melyek mind a város sokszínű múltját idézik fel.

5

A Museo Historico Municipal és a Museo de Arquitectura Trinitaria is a központban helyezkedik el. Az Antigua Convento de San Francisco de Asis szintén kötelező látványosság, harangtornyának a tetejéről pedig az egész várost be lehet látni. A Museo de Escambray-ba ellátogatva pedig megismerkedhetünk Ernesto “Che” Guevara emlékeivel is. 1988 óta Trinidad városa része a Világörökségnek. Ugyanakkor Trinidad büszkélkedhet Kuba legszebb tengerpartjaival is.

6

Képek: debsandidge.com, thecubantravelcompany.com, mayraroubach.com