Szafarizz a világ egyik legszebb vadrezervátumában!

A dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban páratlan élményeket élhet át mindenki, aki szeretné a fekete kontinens gyönyörű és fenséges vadvilágát a saját szemével is megcsodálni!

2

A Kruger Nemzeti Park egyike Afrika legnagyobb vadrezervátumainak, és Dél-Afrika közkedvelt turisztikai célpontja is. Közel 20 ezer négyzetkilométeres területén mind az öt nagyvad megtalálható: az afrikai elefánt, a leopárd, az oroszlán, a kafferbivaly és az orrszarvú is fel-felbukkan itt a bozótosban. A szafarik alkalmával azonban rengeteg más állat is megcsodálható természetes élőhelyén. Gyakran láthatunk zsiráfot, zebrát, kudut, antilopot, de az egyedülálló falkaszelleméről híres afrikai vadkutya is feltűnik alkalmanként. A parkban majdnem kétezer növényfaj él, és rendkívül gazdag madárvilággal büszkélkedhet. A több mint ötszáz faj fele őshonos Afrikának e vadregényes vidékén.

3

A Kruger 360 kilométer hosszan húzódik észak-dél irányban, és 65 kilométert szelhetünk át zöldellő területén keltről nyugatra. Az első nemzeti park volt, amit megalapítottak Dél-Afrikában 1926-ban. A rezervátum története azonban még a 19. század fordulójára nyúlik vissza. 1898-ban Paul Kruger – akiről a parkot később elnevezték – létrehozott itt egy védett területet, hogy a vadászatot ellenőrzött keretek között folytassák, így megóvja a páratlan szépségű vadállományt, amely erősen megfogyatkozott a korábbi mértéktelen vadászat miatt. A terület a Sabie nevet kapta, és a mai Kruger déli részén helyezkedett el. James Stevenson Hamilton volt az első parkőr a rezervátumban, amelyhez 1926-ban hozzácsatolták a Sabie-tól északra elhelyezkedő Shingwedzi védett területet is, ezzel kijelölve a Kruger mai határait. Az első turisták még 1923-ban érkeztek a Sabie Vadrezervátumba a Selati vasútvonalát használva közel a mozambiki határhoz. A vezetett túrák annyira sikeresek lettek, hogy megszületett a nemzeti park megalakításának ötlete. 1929-ben már összesen 850 jármű rótta a park vidékét, az emberek mind az afrikai vadvilágra voltak kíváncsiak.

4

A Kruger Nemzeti Park azóta is elképesztő népszerűségnek örvend, és számos kalandot, többnapos szafarit kínál a természet szépségei iránt fogékony turistáknak. A nyitott járművek kora reggel vagy késő délután indulnak az érdeklődőkkel a sűrű bozótosba, amikor a legaktívabb a vadon, és sokkal több esély van az oroszlánok, a leopárdok és a többi nagyvad megfigyelésére. Éjszaka pedig autentikus szálláshelyen lehet a nappali fáradalmakat kipihenni.

5

Képek: krugerpark.co.za