Bubi, a budapesti közbringarendszer

A Mol Bubi közbringarendszer egy új, környezetbarát közlekedési lehetőség a fővárosban, melynek keretén belül mintegy 76 gyűjtőállomás 1.100 kerékpárja várja, hogy környezetünket kímélve, két keréken hódítsuk meg Budapest forgatagát.  

A kerékpárok már elfoglalták helyüket a különböző dokkoló állomásokon, várva a tekerni vágyó utazókat. Ha elindul a közbicikli-program, személyes regisztráció vagy egyszeri díjfizetés után vehetjük igénybe a bringákat a nap 24 órájában, s akár éves és féléves bérleteket is válthatunk.

Az igénybevétel minden felhasználó számára fél óráig ingyenes lesz, azonban onnantól kezdve a díjak meredeken emelkednek majd, a bejáratottsággal és az érdeklődök körének bővülésével azonban idővel árcsökkenés is elképzelhető, nem is beszélve arról, hogy más közlekedési eszközökkel ellentétben nem terheli a környezetet káros anyagok kibocsátásával. A Bubi lehetőséget kínál a rövidebb utazásra, a sűrűn elhelyezett gyűjtőállomásokon ugyanis bárhol letehetjük őket, mások pedig már fel is pattanhatnak rájuk.

 bubi2