Tengerek Oázisa

A világ legnagyobb óceánjáró hajóját 2009-ben bocsátották vízre, s azóta is csodahajóként emlegetik. Az Oasis of the Seas 5400 utast szállít, 16 emeletes és ötször akkora méretekkel büszkélkedhet, mint a legendás Titanic volt. A Royal Caribbean International hajózási társaság bejelentése szerint a lenyűgöző tengeri monstrum 2014-ben egy rövid őszi szezonra Európába érkezik.

Az Oasis of the Seas nagyobb, mint az amerikai haditengerészet repülőhordozói, így méreteinél fogva nem fér be a kisebb kikötőkbe. Jamaica kormánya kifejezetten azért bővítette ki a legnagyobb kikötőjét, hogy az fogadhassa a grandiózus óceánjárót.

4133857315_eb1bcdd43f_o

A Tengerek Oázisának fedélzetén 10 úszómedence, kosár-, golf-, és műjégpálya, illetve 37 bár és étterem található.  A hajó szolgáltatásait a 7 körzetre osztott közösségi térben élvezhetik a vendégek. A tematikusan elkülönülő körzetekben található a Central Park mása, a Boardwalk, a Royal Promenade sétálóutca, a medencerész és sportzóna, a Vitality at Sea Spa wellness-részleg és fitneszcentrum, a szórakoztatóközpont és az ifjúsági zóna is.

A világhírű Oasis eredetileg kizárólag a Karib-tengeren közlekedett, most azonban Európa felé veszi az irányt, ahol 3 útvonalon keresztül szeli majd a tengert. A nyaralók két körútra válthatnak jegyet: az egyik egy 5 éjszakás, Barcelonából induló nyugat-mediterrán útvonal, a másik pedig egy 7 éjszakás utazás Barcelonától Rotterdamig.