- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

A negyvenféle gyümölcsöt termő fa, avagy az új Éden ígérete

Posted By Béki Virág On 2014-08-08 @ 00:00 In Ismerd meg! | No Comments

Az eredetileg szobrászként ismert Sam Van Aken hosszú évek elszánt munkájának eredményeképp egy igazán gondolatébresztő projektet mutatott be a világnak. A művész egy olyan fát hozott létre, amely nem kevesebb, mint negyven különböző, csonthéjas gyümölcsöt terem.

A projekt, amely egy teljesen új szintre emeli a gyümölcsfák keresztezését, 2008-ban vette kezdetét. A művész tudomására jutott ugyanis, hogy pénzügyi támogatás hiányában bezárnak egy New York államban található mezőgazdaságot, és ezzel egyidejűleg leállítják az ott található gyümölcsös további gondozását is, ezzel pusztulásnak kitéve az ott találhatót, 150-200 éves őshonos, ritkaságnak számító csonthéjasokat termő fákat.

Van Aken összesen 16 darabot hozott létre a különleges hibrid fajtából, amely tavasszal rózsaszín, piros és lila virágokkal illatozik, a nyári hónapokban pedig szilvát, barackot, nektarint, cseresznyét és még mandulát is hoz, tehát csupa csonthéjas gyümölcsöt. A fák gondozói szerint egyetlen gyümölcsfa képes fedezni egy gazda egész éves gyümölcsszükségletét.


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2014/08/08/a-negyvenfele-gyumolcsot-termo-fa-avagy-az-uj-eden-igerete/

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.