- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

A Sea Shepherd kapitánya rács mögött

Posted By Nagy Nikoletta On 2012-05-15 @ 20:45 In Föld | No Comments

A Sea Shepherd radikális környezetvédelmi szervezet vezetője, Paul Watson rács mögé került Németországban. A kapitányt egy Costa Rica-i elfogatóparancs miatt börtönözték be.

Costa Ricában 2011 októberében adták ki azt az elfogatóparancsot, amely miatt Paul Watsont már harmadik napja tartják őrizetben. A közép-amerikai ország közvetlenül azután adott ki körözést a környezetvédő aktivista ellen, hogy a Cetfélék Kutatóintézete ( Institute for Cetacean Research, ICR) polgári pert indított a Sea Shepherd ellen az Egyesült Államokban.

A Bűnügyi Rendőrség Nemzetközi Szervezete (INTERPOL) kiadott egy közleményt, hogy nem tartják jogerősnek a Costa Rica-i elfogatóparancsot, mivel nem egyezik az általuk elfogadott jogszabályokkal és az INTERPOL alkotmányos szabályaival. A Sea Shepherd tagjai, élükön Watson kapitánnyal, abban reménykednek, hogy a német bíróság is erre az eredményre jut majd.

[1]

Ahogy a Sea Shepherd egyre sikeresebb környezetvédő akciókat szervez, egyre több ellenségre tesz szert – ennek eredménye az, hogy számos országban jogi perek indultak ellenük. A szervezet nem tudja pontosan, hogy Costa Ricában miért adtak ki a kapitány ellen elfogatóparancsot, de úgy gondolja, hogy valószínűleg a cápavadászatok elleni sikeres akciójuk “verhette ki a biztosítékot”.

A Sea Shepherd honlapján arra kéri a velük szimpatizáló környezetvédőket, hogy írjanak petíciót a német hatóságoknak, különösen az igazságügyi miniszternek, Sabine Leutheusser-Schnarrenbergernek – tudassák vele, hogy a letartóztatási parancsot poitikai okokból adták ki, és hogy a német kormány helytelenül teszi, ha együttműködik a Costa Ricai hatóságokkal.

Ha Ti is segíteni akartok a kapitánynak,kattintsatok ide [2], és írjatok levelet a német igazságügyi miniszternek! A nemzetközi összefogás segíthet a letartóztatási parancs hatályon kívül helyezésében.

Kapcsolódó cikkek:
A Sea Shepherd a delfinekért [3]
Japán a bálnavadászat támogatására használja a földrengés után kapott pénzeket [4]
Veszélyben a Sea Shepherd zászlóshajója [5]


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2012/05/15/a-sea-shepherd-kapitanya-racs-mogott/

URLs in this post:

[1] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2012/05/seas07.jpg

[2] kattintsatok ide: http://www.thepetitionsite.com/443/048/661/release-captain-paul-watson/

[3] A Sea Shepherd a delfinekért: http://explorerworld.hu/2011/12/31/a-sea-shepherd-kuzdelme-a-delfinekert/

[4] Japán a bálnavadászat támogatására használja a földrengés után kapott pénzeket: http://explorerworld.hu/2011/12/20/japan-a-balnavadaszat-tamogatasara-hasznalja-a-foldrenges-utan-kapott-tamogatasokat/

[5] Veszélyben a Sea Shepherd zászlóshajója: http://explorerworld.hu/wp-content/themes/explorer_online/timthumb.php?src=http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2011/12/r216750_844577.jpg&w=300&h=168&zc=1&q=90

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.