Afrika expedíció fiataloknak

Az impossible2Possible szervezet elsődleges célja, hogy megmutassa az ifjúságnak, milyen értékeket rejt Földünk; emellett feladatának tekinti, hogy felelősségérzetet neveljen a jövő nemzedékébe e kincsek megóvása iránt. A Youth Expedition Africa 2012 Botswanába kalauzolja a fiatalokat.

Az impossible2Possible szervezésében hamarosan sor kerül egy nagyszabású, fiatalok számára megrendezett Afrika-expedícióra. A szervezet célja, hogy egy kis kalanddal inspirálja és tanítsa a jövő nemzedékeit – világszerte. Ez alkalommal azt szeretnék tudatosítani az ifjúságban, mennyire fontos a friss ivóvíz a fejlődő országok számára. Az expedíció Botswanában, a Kalahári sivatagon keresztül vezet majd.

Tipp: Téged is vár a 2013-as Put Foot Rally

A Youth Expedition Africa 2012 elnevezésű projekt a tervek szerint október 29-én indul, és egészen november 12-ig fog tartani. Az eseményen nyolc  17-21 éves fiatal vesz részt, akik Botswana távoli, gyönyörű területeit tekinthetik meg, képviselve az impossible2Possible eszméit. Műholdas kommunikációs rendszer áll majd rendelkezésükre, hogy hírül adják itthoni társaiknak a tapasztalataikat a víz fontosságáról.

Botswanának nincs tengerpartja, s nagyrészt sivatag fedi, ám itt található a világ egyik legnagyobb szárazföldi deltatorkolata, az Okavango-delta, mely gyönyörű oázist képez, s túlélést biztosít az elefántok, oroszlánok és a vízilovak számára.

Tipp: Hódítsd meg a Kilimandzsárót – biciklin!

A Youth Expedition Africa 2012 hivatalos honlapja hamarosan bárki számára elérhető lesz. Az oldalon bemutatják a résztvevőket és az elérni kívánt célokat is. Az eddigi impossible2Possible projektekhez hasonlóan az expedíció azok számára is izgalmasnak és érdekesnek bizonyulhat, akik otthonról követik végig az eseményeket.

Forrás: The Adventure Blog
Főkép:  journeywithjason.com