A pizzás doboz új élete

A Budapesten található kaja.hu Cybergastro étterem új kezdeményezése a Ne dobd el! kampány. Az újrahasznosítási program segítségével egy kis átalakítás után tovább lehet használni a pizzás dobozokat, harcba szállva a környezetszennyezéssel.

A Nagymező utcában újonnan nyílt Cybergastro étterem teljes mértékben megfelel a 21. század elvárásainak. Újfajta megközelítésükben a mindent behálózó internet előnyeit használják ki Egy ultramodern elektronikus rendelési rendszert hoztak létre és alkalmaznak, amellyel a rendelés és fizetés is elektronikus úton történik, akár házhozszállításra rendelünk, akár az étteremben fogyasztunk. A Cybergastróban olyan asztalok találhatók, amelyekben beépített intelligens étlapok vannak, amikről leadhatjuk a rendelést. A mindennapi fogásokon kívül a hely specialitása a bio szürkemarha húsából készített hamburger.

A Ne dobd el! kampány segítségével a pizzás dobozokból otthon újrahasznosított irattartót, képkeretet, széket vagy asztalt lehet készíteni. Ehhez nem kell mást tenni, csak követni a saját készítésű dobozokon lévő szabásmintaszerű útmutatót, és barkácstehetség nélkül is könnyen masszív bútorokat és berendezési tárgyakat alkothatunk. Meglepően strapabíró tárgyakat lehet ezzel a módszerrel készíteni, több mint hetven kilót is elbírnak, és súlyra hihetetlen könnyűek. A program leírásában kifejtik, hogy ha a pizzafogyasztók 15%-a figyelne az újrahasznosításra, akkor egy nap alatt 1 500 000 doboz nem a szeméttelepeken kötne ki. A dobozokat egy speciális sütőpapírral bélelik ki, így tiszta felülettel tudunk dolgozni, miután elfogyasztottuk a pizzánkat.

 

Forrás: kaja.hu

Kapcsolódó cikkek:
Füvesített háztetőkkel a jó levegőért
Bambuszhíd és Zöld Falu Balin
Házanként elemzi a szén-dioxid-kibocsátást egy amerikai szoftver