A lombok közt merülhetsz álomba a „luxusfészekben”

Álmodoztál valaha arról, hogy a fák koronái között térsz nyugovóra, ahol madarak fészkelnek és mókusok szaladgálnak? A Cocoon Tree felfüggeszthető fekvőalkalmatosság lehetővé teszi számodra, hogy a lehető legközelebb kerülj a természethez.

Az ErlebNest, a HemLoft és a MirrorCube cégek által kifejlesztett Cocoon Tree nevű alkalmatosság új értelmet ad a természetben töltött éjszakáknak, a hagyományos lombházakat pedig egészen biztosan kenterbe veri. Az egyelőre luxuscikknek számító gömb alakú eszközt több változatban dobták a piacra; a legtöbb modell kétszemélyes ágyat rejt, s míg némelyik felfüggeszthető a faágakra, más változatok lábakkal rendelkeznek, így biztosítva a legnagyobb kényelmet például egy tengerparti nyaralás során.

Tipp: Paradicsomi sziget – egy jacht fedélzetén?

Az alapmodell három méter átmérőjű, 60 kilogrammsúlyú, váza alumíniumból készült, melyet vízálló fehér ponyva fed, a rovarok ellen pedig szúnyogháló véd. Belül fapadló található, melyen habszivacs matrac fekszik – ez utóbbin kényelmesen elfér két felnőtt. A gömbnek három bejárata van. Amennyiben magasra függesztjük, egy garantáltan biztonságos, fekete poliészterháló segít a feljutásban. A tervezők emellett hangsúlyozzák, hogy a kötelek 1,6 tonnáig terhelhetőek.

Tipp: A világ legfurcsább szállói – 1. rész

A Cocoon Tree jelenleg 7991 dollárért vásárolható meg Vietnámból, ám amennyiben a luxuskivitelt választjuk, még inkább a zsebünkbe kell nyúlnunk: a strapabíróbb ponyvából készült eszköz 8966 dollár. A Jungle modell különlegessége, hogy valóban extrém körülményekre tervezték, így maga a burkolat jóval ellenállóbb. Ezzel együtt az nyugvóalkalmatosság nehezebb, illetve drágább is: 10 649 dollárt kóstál.

A negyedik változatot, a Cocoon Beach-et úgy alakították ki, hogy helyettesítse a strandokon használatos napozó- és függőágyakat. A nyitott struktúrájú,2,2 méterátmérőjű nyughelyet hasonló szövésű ponyvával fedték, mint amelyet a Jungle verzió esetében használtak. A matracokat vízálló anyaggal vonták be, s a privát szféra megteremtése érdekében szövetfüggönyök állnak a rendelkezésünkre. Az egyedi kellékhez 4677 dollárért juthat hozzá a vásárló.

Tipp: Te is szeretnél egy saját szigetet?

A cég kínálatában ezen kívül egy olyan változat is szerepel, melyben asztal és ülőhelyek találhatóak; a Cocoon Tree Splash modell pedig egy komplett fürdőszoba toalettel.

Bővebb információt itt találsz.

Forrás: Gizmag