A varázsló szeme

Tyler Bradt kapitány barátaival olyan expedícióra indul, amelyre eddig nem mert vállalkozni: különleges kalandokat kutatva egy 45 láb hosszú hajón körbehajózzák a Földet.

A kajakos Tyler Bradt az az extrém sportoló, aki a világrekordot tartja a legmagasabb kajakkal “megmászott” vízesésnek (Palouse-vízesés). A kalandor most új vizekre evez: ezúttal a világtengert akarja meghódítani a Varázsló szeme (Wizard’s Eye) expedíció keretein belül.

Tipp: Téli hegymászás a Nanga Parbaton

Egy 45 láb hosszú hajón összesen öt év alatt akarja körbehajózni a Földet számos barátjával, extrém sportolókkal, és bárkivel, akivel találkozik kalandjai során.

Nincsen tervezett útvonal: a legnehezebb ebben az expedícióban az, hogy a csapattagok nem terveznek előre semmit. Arra indulnak, amerre  a szerencse és a véletlen viszi őket. A fő cél a kalandkeresés, az új kultúrák megismerése és a tapasztalatszerzés, magukról és a világról egyaránt.

Tipp: Origami-kajak a vízen

“Ha lennének előre eltervezett ötleteink és útvonalunk, az csak saját magunkat és az élményeinket korlátozná” – mondja egy National Geographicnak adott interjújában.

Az expedíció 2013 márciusában indul majd, a tervezett időtartam pedig öt év – de persze ez sincs kőbe vésve, ahogyan az út során semmi más sem.