- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

Véget ért a Nagy Afrika Expedíció második fázisa!

Posted By Nagy Nikoletta On 2013-03-12 @ 08:40 In Expedíció | No Comments

Julian Monroe Fisher befejezte a Nagy Afrika Expedíció második szakaszát is. A felfedező a misszió során átsétálja a kontinenst, miközben etnográfiai megfigyeléseket és kutatásokat végez.

A felfedező Jubából indult még januárban, és ugyanazt az útvonalat követte, amelyet az 1860-as években Sir Samuel White Baker és felesége, Lady Florence Baker. Az expedíció során érintette Ugandát és az Albert-tavat is. Az expedíció első szakasza 2012-ben zajlott, amikor Fisher végiggyalogolt Kairótól Kartúmig a Nílus mentén.

[1]

A Nagy Afrikai Expedíció öt éve alatt összesen kilencszer fog elindulni Fisher azért, hogy megfigyeléseket végezzen. Célja az, hogy összehasonlítsa a bennszülött törzsek életét azzal, amit a viktoriánus kori felfedezők jegyeztek le róluk az 1800-as években – tudhatjuk meg a The Adventure Blog cikkéből [2].

Tipp: A Nagy Afrikai Expedíció második fázisa elkezdődik [3]

A második szakasz során Fischert elkísérte Jon Maguire fotós és dokumentumfilmes is, akivel felvételeket készítettek az útról. A harmadik szakasz időpontja még ismeretlen, de annyi biztos, hogy az útvonal a Kagera folyót fogja követni.


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2013/03/12/veget-ert-a-nagy-afrika-expedicio-masodik-fazisa/

URLs in this post:

[1] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/03/explorer-announces-great-african-expedition-L-auIVgN.jpeg

[2] The Adventure Blog cikkéből: http://theadventureblog.blogspot.hu/2013/03/explorer-julian-monroe-fisher-completes.html

[3] A Nagy Afrikai Expedíció második fázisa elkezdődik: http://explorerworld.hu/2013/01/09/a-nagy-afrikai-expedicio-masodik-fazisa-elkezdodik/

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.