A WizzAir meghódította a keleti légtereket

A Wizz Air, Magyarország keletet nyugattal összekötő diszkont légitársasága ma elindította új nemzetközi járatát a kijevi Zsuljani repülőtér és a grúziai Kutaiszi között.

A Wizz Air az első légitársaság, amely kereskedelmi járatot üzemeltet az Építő Dávid Király elnevezésű grúziai repülőtérre. A nemzetközi repülőtér rekordidő alatt épült meg, azt követően, hogy a Wizz Air 2012 júniusában bejelentette új járatát Kijev és Kutaiszi között. A hivatalos repülőtér megnyitó ünnepségén részt vett az első kijevi Wizz Air járatot üdvözlő Mihail Szaakasvili, grúz elnök, és Orbán Viktor miniszterelnök, aki gratulált a repülőtér infrastruktúrájának kiépítésén a repülőtér vezetésével együtt dolgozó magyar szakembereknek a határidőn belüli kivitelezéshez.

“A Wizz Airt örömmel tölti el, hogy Grúzia második legnagyobb városa e jeles eseményének részese lehe , és megkezdheti az első kereskedelmi járat működtetését a Kutaiszi nemzetközi repülőtérre” – nyilatkozta a Váradi József a Wizz Air vezérigazgatója ma Kutaisziban. „Boldogok vagyunk, hogy a magyar szakemberek nem csupán az alacsony jegyárak bevezetésével bizonyították szakértelműket, ahogy a Wizz Air tette, hanem rekordidő alatt segítettek megépíteni az egyik legfejlettebb repülőtéri infrastruktúrát is. Ez is azt bizonyítja, hogy a magas színvonalú munka és az alacsony árak együtteséből egyre több és több fogyasztó húz hasznot. Nyugat-Ázsia és Kelet-Európa határvonalát elérve a Wizz Air elhozta az alacsony jegyárakat egy ősi és nem mindennapi célállomásra, amely így most elérhetővé válik a Wizz Air Kijevből érkező utasai számára. Bizonyosak vagyunk benne, hogy a Kutaiszi régió és Grúzia a jövő egyik turisztikai szenzációja lehet, hiszen a világ legősibb borkultúráját, gazdag történelmet és kiváló síterepeket fedezhetnek fel és élvezhetnek az ide látogatók”- tette hozzá Váradi József.

Kapcsolódó cikkek:
Utazz a Wizz Air-rel Tel Avivba és Kijevbe!
10 tipp arra az esetre, ha törlik a járatunkat
Mit tegyünk, ha nincs nálunk GPS?